Arnold Schwarzenegger, Barbar Conan'ın çekimlerinde ölü bir akbabayı ısırmış

Eski vücut geliştirici, 1982 yapımı aksiyon filmindeki başrol için tehlikeli sahnelerde sınırlarını aşmış

Arnold Schwarzenegger (sağda) Barbar Conan rolünde (Twentieth Century Fox)

Arnold Schwarzenegger bir film sahnesi için ölü bir akbabayı ısırdığı, kariyerindeki tuhaf bir andan bahsetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

76 yaşındaki aksiyon filmi yıldızı, bu yıl Netflix'te yayımlanan ve kısaca Arnold olarak adlandırılan üç bölümlük belgesel dizisiyle hayranlarına hayatı hakkında bilgi vermişti.

Schwarzenegger daha sonra, uluslararası başarı kazanmasını sağlayan 7 kuralı içeren "Be Useful: Seven Tools for Life" adlı rehber kitabını yayımladı.

Eski vücut geliştirici ve Kaliforniya valisi, 10 Ekim Salı günü yayımlanan anı kitabında, 1982 yapımı kılıçlı aksiyon filmi Barbar Conan'ı çekerken sergilediği disiplini anlatıyor.

Schwarzenegger, John Milius'un yönettiği filmde baş karakteri canlandırmış ve bunun için birçok etkileyici aksiyon sahnesinde oynaması gerekmişti.

Kitabında, "Ata, deveye ve file binmeyi öğrendim. Büyük kayalardan nasıl atlanacağını, uzun halatlara nasıl tırmanılıp onlarla nasıl sallanılacağını, yüksekten nasıl düşüleceğini öğrendim" diye yazıyor.

Temelde başka bir meslek okuluna gittim, bu seferki aksiyon kahramanı olmak isteyenler içindi.

Schwarzenegger daha sonra, sırtında 40 dikiş gerektiren bir yara da dahil, rolü üstlenmenin bazı tatsız gerekliliklerini ve etkilerini anlatıyor.

Bunun da ötesinde, Milius bana her türden berbat şeyi yaptırdı. Kayaların arasından defalarca sürünerek geçtim, ön kollarım kanayana kadar. Beni yakalayıp dikenli bir çalının içine çekmeyi başaran vahşi köpeklerden kaçtım.

Ardından Kindergarten Cop oyuncusu, Conan'ın ağaca bağlandığı sahne için ölü bir akbabayı birkaç kez ısırmak zorunda kalışından bahsediyor.

"Her çekimden sonra ağzımı alkolle yıkamamı gerektiren gerçek, ölü bir akbabayı ısırdım. (Peta [hayvan hakları örgütü] bununla bayram ederdi)." diye espri yapıyor.

Başka bir yerde, Twins yıldızı yakın zamanda hayatı üzerine düşündü ve 70'li yaşlarının ortasında bir memnuniyet duygusu hissettiğinden bahsetti.

People dergisine, "Bugün, bulunduğum yerde kendimi iyi hissediyorum" dedi.

Çok daha akıllı olduğumu hissediyorum. Çok daha zekiyim. O kadar çılgın değilim. Başkalarını daha çok düşünüyorum. İnsanların duygularını daha çok düşünüyorum.

20'li yaşlarınızda bunların hiçbirini yapmazsınız. Ben, ben, ben, bendir. Zaman geçtikçe hatalarınızdan ders alırsınız.

Schwarzenegger'in eski eşi Maria Shriver'la 4 çocuğu var: 33 yaşındaki Katherine, 32 yaşındaki Christina, 30 yaşındaki Patrick ve 26 yaşındaki Christopher. Aktörün Maria Baena'yla da 26 yaşında Joseph adında bir oğlu var.

Aynı zamanda en büyük çocuğu Katherine'in kocası Chris Pratt'le olan iki kızının da dedesi: Üç yaşındaki Lyla ve bir yaşındaki Eloise.

Be Useful: Seven Tools for Life çıktı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU