Playboy, Filistin iletileri nedeniyle Mia Khalifa'nın sözleşmesini sonlandırdı

Eski yetişkin içeriği üreticisi sosyal medyada Filistin'e açık destek veriyor

(Instagram/@miakhalifa)

Mia Khalifa'nın İsrail-Hamas çatışması hakkındaki tutumunu paylaşmasının ardından Playboy'la arasındaki podcast sözleşmesinin feshedildiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

7 Ekim Cumartesi günü Filistinli militan grup Hamas, İsrail'e yönelik şimdiye kadarki en büyük saldırısını gerçekleştirdi. 10 Ekim Salı günü itibarıyla İsrail'de saldırılar sonucunda 900 kişi öldürüldü. Al Jazeera, Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre Gazze'de 830 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Medya figürü ve eski bir yetişkin içeriği oyuncusu Khalifa, martta OnlyFans benzeri dijital içerik üreticisi platformunu piyasaya süren Playboy için içerik üreticisi olmuştu. Şiddetin yakın zamanda patlak vermesinden bu yana Khalifa, 1967'den beri İsrail'in işgali altındaki Filistin'i desteklemek için çatışmayla ilgili sosyal medya içerikleri paylaşıyor.

Khalifa, Twitter/X'te cumartesi günü yaptığı bir paylaşımda "Filistin'deki özgürlük savaşçılarını telefonlarını çevirip yatay çekim yapmaya" çağırdı.

Daha sonra bu yorumunun şiddeti onaylamak anlamına gelmediğini ve Filistinlilerin özgürlüğüne duyulan ihtiyacı vurgulamak istediğini açıkladı.

Bu açıklamanın hiçbir şekilde şiddetin yayılmasını teşvik etmediğini açıkça belirtmek isterim, özellikle özgürlük savaşçıları dedim çünkü Filistin yurttaşları tam da bunu yapıyor... her gün özgürlük için savaşıyorlar.

Ancak Playboy, 10 Ekim Salı günü kullanıcılarına gönderdiği bir e-postayla, bazılarını "iğrenç ve kınanması gereken" diye tanımladıkları yorumları nedeniyle Khalifa'yla bağlarını kopardıklarını duyurdu.

Şirket, Daily Mail'in ulaştığı e-postada "Bugün size, Mia'nın Playboy kanalının içerik üretici platformumuzdan silinmesi de dahil, Playboy'un Mia Khalifa'yla olan ilişkisini sona erdirme kararımızı bildirmek için yazıyoruz" diye belirtti.

Açıklama şöyle devam ediyor:

Mia, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarını ve masum erkek, kadın ve çocukların öldürülmesini öven iğrenç ve kınanması gereken yorumlar yaptı.

Playboy'da ifade özgürlüğünü ve yapıcı siyasi tartışmaları teşvik ediyoruz ancak nefret söylemine karşı sıfır tolerans politikamız var. Mia'nın sözlerinin ve eylemlerinin sonuçları olduğunu anlamasını bekliyoruz.

Daha önce Khalifa'nın içerik oluşturucu profiline yönlendiren bir bağlantı artık bir hata sayfasına yönlendiriyor.

The Independent yorum için Mia Khalifa ve Playboy'un temsilcilerine ulaştı ancak henüz yanıt alamadı.

30 yaşındaki Khalifa, Amsterdam merkezli bir ilaç ürünleri şirketinin sahibinin de ihtarıyla yüz yüze geldi. Josh Shapiro, Filistin'den yatay videolar isteyen paylaşımına yanıt verirken attığı bir tweet'te ona "[kendisini] kovulmuş saymasını" söyledi.

Khalifa, "Filistin'i desteklemenin bana iş fırsatları kaybettirdiğini söyleyebilirim ama Siyonistlerle iş yapıp yapmadığımı kontrol etmediğim için kendime daha çok kızıyorum" diye karşılık verdi.

Benim hatam.

Twitter/X paylaşımının ardından, şirketin kendisi üzerinden ancak bu kadar reklam yapabileceğini iddia etti ve sözlerini şöyle bitirdi:

Filistin ÖZGÜR olana kadar FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK.

Aralarında Madonna, Natalie Portman ve Jamie Lee Curtis'in de bulunduğu tanınmış isimler cumartesi gününden bu yana yaşanan şiddet olaylarına tepkilerini paylaşıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU