John Wick 3'teki tutarsızlık 4 yıl sonra nihayet çözüldü

Amazon Prime'da yayımlanan John Wick dizisi The Continental, merak edilen bir soruyu yanıtlıyor

John Wick 3'te Reeves'e Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne, Lance Reddick ve Asia Kate Dillon eşlik etmişti (Lionsgate)

John Wick 3: Parabellum (John Wick: Chapter 3 - Parabellum) gösterime girdiği 2019'un en çok izlenen filmlerinden biri olmuştu. 

327 milyon dolardan fazla hasılat yapan film, hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin beğenisini kazanmıştı. Ancak filmde kafaları kurcalayan ve tutarsızlık yaratan bir bölüm vardı. Senaryodaki bu boşluk, 4 yıl sonra gelen prequel'le (orijinal yapımın öncesindeki olayları anlatan film ya da dizi) açıklandı.

Tutarsızlığı The Continental çözdü

Adeta John Wick evrenine giriş niteliği taşıyan The Continental'ın 2. bölümünde, filme adını veren otel hakkında yeni öğrenilen ayrıntılar sayesinde John Wick 3'teki tutarsızlık çözülmüş oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üçüncü filmin son sahnesinde John, Winston ve Charon, Yüksek Şura'nın işgalci üyelerine karşı bir araya gelmişti. Üçlü, kendilerini öldürmek için gönderilen suikastçıları yenmek için The Continental'ın cephaneliğindeki silahları kullanmıştı. 

Ancak otel sınırları içerisinde şiddet yasak olduğu için bu cephaneliğin varlığı mantıklı görünmemişti. 

1970'lerde geçen dizinin ikinci bölümünde Winston, otelin müdürü Cormac'in kardeşi Frankie'yi öldürmesinin ardından, The Continental'a saldırı planlarken gösteriliyor.

Winston'a, otelin ayrıntılı haritaları ve planları veriliyor.  Miles karakteri planları incelerken The Continental gibi bir otelin, orada kalan tetikçilerin kendi silahları olduğu düşünüldüğünde neden bir cephaneliğe ihtiyaç duyduğunu soruyor. 

"Paranoyak" suikastçılar

Miles'ın sorusu, keskin nişancı Gene tarafından yanıtlanıyor. Gene, The Continental'ın müdavimlerinin genellikle polislerin ya da diğer suçluların kendilerini bulacağına dair paranoya sahibi olduklarını ve cephaneliğin, konukların tesiste bulundukları süre boyunca içlerini rahatlatmak için kurulduğunu belirtiyor. 

Dizinin Loyalty to the Master (Efendiye Sadakat) adlı ikinci bölümündeki bu konuşma, John Wick 3'teki bu tutarsızlığı kolaylıkla açıklıyor ve şiddete karşı bu kadar katı kuralları olan otelin neden silahlarla dolu bir odaya sahip olduğuna dair inandırıcı bir neden sunuyor.

Karışık yorumlar alan The Continental, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 64 puana sahip.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU