32 yıllık Keanu Reeves filminin meşhur sahnesi, Görevimiz Tehlike'yi alt etti

Tom Cruise'un serisi her şeyiyle övülse de 27 yaşındaki Reeves'in filmi onu geçmeyi başardı

Kırılma Noktası'nın başrollerinde Reeves'le Swayze'ye Gary Busey ve Lori Petty eşlik etmişti (20th Century Fox)

Keanu Reeves'in 27 yaşındayken çektiği suç ve aksiyon filmi, gerçekçilik açısından Tom Cruise'un gişe rekorları kıran filmini geride bırakmayı başardı.

32 yıllık Keanu Reeves filmi, paraşütle atlama sahnelerini inceleyen üç görsel efekt sanatçısına göre Görevimiz Tehlike'den (Mission: Impossible) daha başarılı. 

Tom Cruise ve ekibi övgü topluyor

Görevimiz Tehlike serisi 1996'daki başlangıcından bu yana birbirinden tehlikeli ve görkemli aksiyon sahneleriyle övgü topluyor. 

Seriye eklenen her yeni filmde Tom Cruise ve ekibi, etkileyici aksiyon sahnelerine imza atarak kendilerini aşıyor.

1991 yapımı filmdeki sahne "gerçek hissi veriyor"

Üç görsel efekt sanatçısından oluşan Corridor Crew, çok övülen aksiyon sahnelerine rağmen Görevimiz Tehlike'nin beyazperdedeki en iyi paraşütle atlama sahnesini içermediğini iddia ediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Corridor Crew'a göre bu onur, Reeves ve Patrick Swayze'nin başrollerini paylaştığı Kırılma Noktası'na (Point Break) ait. 

Filmlerdeki sahneleri inceleyen VFX (görsel efekt) sanatçıları, Kırılma Noktası'ndaki paraşütle atlama sekansını inceledi ve nihayetinde, bu sahnenin mi yoksa Görevimiz Tehlike'nin mi daha "heyecan verici" olduğunu açıkladı.

The Corridor Crew, Kırılma Noktası'nın paraşütle atlama sahnesini "gerçek hissi verdiği" için daha iyi olduğu sonucuna vardı:  

Dev bir uçak yok, çılgın kostümler yok, fırtına yok, altında bir şehir yok. Bu size Görevimiz Tehlike'yle aynı heyecanı mı hissettiriyor yoksa Görevimiz Tehlike sizi daha mı çok heyecanlandırıyor?

32 yıl sonra bile sadık bir hayran kitlesi var

Görsel efekt sanatçıları, Kırılma Noktası'ndaki sahnenin "bariz şekilde daha heyecan verici" olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

Bu tek lensli yakın çekimler gibi, evet ne yaptıklarını biliyorsunuz ama asla karikatürize hissettirmiyor. Ve bir izleyici olarak beni çeken şey de bu. Gerçek bir tehlikeyle mücadele ettiğiniz her an. Karakterler ya da etraflarında olup bitenlerin gerçek olmadığı için onlarla bağınız koptuğu anda artık umursamıyorsunuz. Ve bu sadece, bilirsiniz, işin gerçeği. Bu hâlâ gerçek gibi hissettiriyor ve bu nedenle halen bu sahnenin içindeyim.

1991'de gösterime giren film, suçlu olduğuna inanılan bir grup sörfçüyü araştırmak üzere gizli göreve giden FBI ajanı Johnny Utah'ı merkeze alıyordu. 

Kırılma Noktası, yıllar içinde kendine sadık bir hayran kitlesi edindi. Oscarlı Kathryn Bigelow'un yönetmenliğiyle parlayan filmdeki aksiyonun dozu ve başarılı performanslar, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından övgüyle karşılanmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, The Corridor Crew

DAHA FAZLA HABER OKU