Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na adayı olduğunu açıkladı: Parti içi iktidar için değil, CHP'yi iktidar yapmak için

"Partimizin yönetimi yenilginin nedenlerini araştırıp yeni yol haritası çizmedi, farklı bahaneler üretti, siyasi sorumluluk üstlenmedi"

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin genel başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, "Bu, seçimin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin, kayba engel olamamanın üzüntüsünü duyanların kahrını çekenlerin hikâyesidir. Kendini suçsuz görenlerin değil, kendinde hiç suç görmeyip hiçbir şey olmamış gibi davranmaya itiraz edenlerin hikayesidir. Sorumluluk duyanların hikayesidir. Bir daha aynı hataları yapmamak için kararlılık taşıyan gençlerin, kadınların hikayesidir. Türkiye'yi değiştirmek için CHP'yi değiştirmeye inanan kadroların hikayesidir. Bu bir lider değişikliğinin ötesinde, gücü kadrolardan alan ve kadrolarına güç veren bir hareketin hikayesidir" dedi.

"Parti yönetimi yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmedi"

"Seçim öncesinde oluşan büyük umut ve değişim inancı hızla derin bir hayal kırıklığına dönüştü" diyen Özel, parti yönetimine eleştirilerde bulunarak şunları kaydetti:

Toplumsal talep ve ihtiyaçların aksine partimizin yönetimi, yenilginin nedenlerini ciddiyetle araştırıp yeni bir yol haritası çizmedi. Alınan sonuca farklı bahaneler üretti ve yenilginin siyasi sorumluluğunu maalesef üstlenmedi. Parti içi iktidarı korumaya odaklandı. Güven duygusunu yitiren seçmenimiz partimizi hatta siyaset kurumunu terk edebilecek kadar yoğun bir duygusal kopuşa sürüklendi. Parti yönetimi bu durumu tespit etmek ve onarmaya yönelik adımlar atmak yerine bu kırılmayı görmezden gelmeyi tercih etti. 

"Partimizin seçilecek sıralardan 39 milletvekilini başka partilere vermesi, parti vicdanında unutulmayacak bir hasar bırakmıştır"

"İttifak siyaseti ittifak kuranların birbirine dönüştüğü, benzediği siyaset olmalıdır; tersine birbirine benzemeyen partilerin kendi kimliklerini koruyarak varsa orak hedefler etrafında birleşmeleri verimli bir ittifakın en önemli şartıdır" ifadelerini kullanan Özel şunları söyledi:

Partimizin seçilecek sıralardan 39 milletvekilini başka partilere vermesi, parti vicdanında unutulmayacak bir hasar bırakmıştır. Partiler arası imzalanan protokollere dahil, seçilmiş kurulları bilgilendirmenin dahi yapılmadığı süreçler işletilmiştir. Aşkın yetkiler kullanıp sorumluluk üstlenmeyen bir yönetim tarzı kabullenemez. 

"Parti içi iktidar için değil, CHP'yi iktidar yapmak için"

Tutum belgesini ve parti yönetimine geldikten sonra alacakları kararları açıklayan Özel, "Parti içi iktidarı kazanmak için değil, CHP'yi, Atatürk'ün partisini iktidar yapabilmek için CHP Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum" dedi.

Grup Başkanlığından istifa edecek mi?

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, "Grup Başkanlığından istifa edecek mi?" sorusuna, "Resmi kurultay kararı alındığı gün tekrar değerlendirme yapacağız. Kurultayda adayım, kazanırsam genel başkan ve grup başkanı olacağım. Genel Başkanımız, kurultayda aday olursa ve seçilirse, genel başkan ve grup başkanı olacak. Özgür Özel kaybederse, partinin neferi olarak çalışmaya devam eder. Zorla uzaklaştırmaya çalışsanız babaevinden ayrılmaz. İmamoğlu'nun paylaşımından memnuniyet duydum. Onun değişim konusundaki yaklaşımını önemsiyorum" yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU