Külünk: Cumhurbaşkanının önüne sahte anket götürdüler

Külünk, “ben biliyorum bazı illeri ama söylemeyeyim” dedi

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, gazeteci Fatih Altaylı’nın programına katıldı. Külünk, 15 Temmuz’dan sonra parti içindeki siyasetçilerin ‘bu millet bize mecbur’ anlayışının ortaya çıktığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 “Cumhurbaşkanımıza 2019’da ifade ettim sokakla inatlaşamaz” diyen Külünk şunları söyledi:

 Sebebi şu, ben yaptım oldu. Merkezden aday göstereceğim. Ya da her şekilde her iktidar kendi statükosunu üretir. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin gaziden sonraki iktidarında da oldu. Merhum Süleyman Bey’in iktidar döneminde de oldu.

Parti bu kadar güçlü bir hareket olarak oluşan statükonun Sayın Cumhurbaşkanımızı sınırlandırması çok uzun sürdü. Bunun sebebi de Sayın Erdoğan’ın liderlik gücü ve çok güçlü taşıyıcı gücü buna engel oldu. 15 Temmuz’dan sonra bizim arkadaşlarımızda çok büyük bir anlatış ortaya çıktı ‘Bu millet bize mecbur’ hayır ne devlet iktidarlara mecburdur, ne de millet iktidarlara mecburdur.

Külünk ayrıca Yerel seçim sürecinde kendi istedikleri isimlerin aday olmasını isteyen bazı partililerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahte anketler sunulduğunu iddia etti. Külünk, “ben biliyorum bazı illeri ama söylemeyeyim” dedi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU