Yılan hikayesine dönmüştü: Kült filmin yeniden çevrimi "şaşkına çevirecek"

Filmin yapımcısı, yeniden çevrimin ortak bir evren yaratabileceğini söylüyor

Bruce Lee'nin oğlu Brandon Lee, henüz 28 yaşındayken çekimler sırasında meydana gelen kazada hayatını kaybetmişti (Miramax)

James O'Barr'ın çizgi roman serisinden uyarlanan 1994 yapımı Ölümsüz Aşk'ta (The Crow) Brandon Lee, mistik bir karga tarafından diriltilen ve nişanlısıyla kendisini öldüren çeteden intikam almak isteyen müzisyen Eric Draven rolündeydi. 

Ölümsüz Aşk, gişede çok başarılı olmuş ve kült bir klasik haline gelmişti ancak devam filmleri aynı başarıyı yakalayamamıştı. Şimdiyse, yıllar boyunca bir türlü hayata geçirilemeyen yeniden çevrimin 2024'te vizyona girmesi planlanıyor.

Yapımcı Sam Pressman, Deadline'a verdiği röportajda The Crow'un yeniden çevrimi hakkında bilgi verdi.

Pressman, Ölümsüz Aşk'ın yeniden çevriminin "insanları şaşkına çevireceğini" ve ortak bir evren yaratabileceğini söylüyor.

"Ölümsüz Aşk, şirketimizin ayrılmaz bir parçası oldu. Kaydedilen ilerlemeden ve yapılan çalışmalardan gerçekten gurur duyuyorum" diyen prodüktör, sözlerini şöyle sürdürdü:

Filmin insanları şaşkına çevireceğini düşünüyorum. Ortaklarımız ister video oyunları ister animasyon dizisi ister ortak bir evren olsun, bu konuya farklı şekillerde yaklaşmak istiyor. Filmin tekil bir hikayenin ötesine geçebilecek kozmik bir mirası var. Sonunda diğer yolları gerçekten keşfedebileceğimiz noktadayız.

Ölümsüz Aşk'ın "bir tür anti-Marvel filmi" olduğunu söyleyen Pressman, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu konuda büyük umutlar besliyorum. Molly Hassell'in filmi tepeye çıkarmak için yaptıklarını gerçekten çok seviyorum ve Rupert Sanders da tam bir vizyoner.

Ölümsüz Aşk'ın uzun süredir üzerinde çalışılan yeniden çevrimi, ilk olarak 2008'de geliştirilmeye başlanmıştı. Yıllar içinde çeşitli yönetmen, yazar ve oyuncuların dahil olduğu projede karmaşık bir yapım süreci yaşanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yönetmenler arasında Stephen Norrington, Juan Carlos Fresnadillo, F. Javier Gutiérrez ve Corin Hardy yer alırken, Eric Draven'ı Bradley Cooper, Luke Evans, Jack Huston ve Jason Momoa'nın canlandırabileceği ifade edilmişti.

Filmin senaryosunun geçmiş versiyonları üzerinde çalışan isimler arasındaysa Nick Cave, Jesse Wigutow ve Cliff Dorfman yer alıyordu.

Son olarak Ölümsüz Aşk'ın yeniden çevriminin yönetmen koltuğuna Rupert Sanders oturdu. Filmin senaryosuysa Zach Baylin'le Will Schneider'a ait ve tabii ki O'Barr'ın çizgi romanına dayanıyor.

Yeniden çevrimde başrolde Bill Skarsgård yer alırken, FKA Twigs de onun öldürülen nişanlısı Shelly'yi canlandırıyor. 

Filmin çekimleri, Hollywood grevinin başlamasından çok önce tamamlandı ve 2024'te gösterime girmesi planlanıyor. 


Independent Türkçe, Deadline, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU