Korku klasiğindeki meşhur sahnenin perde arkası: 27 kez arı soktu

Çekimler sırasında 200 bin canlı arı kullanılmıştı

Bernard Rose'un yonettiği film, "Şeker Adam" olarak anılan bir köleyle ilgili şehir efsanesini merkeze alıyordu (Tristar)

Böcek korkusundan faydalanmak uzun yıllar boyu korku türünün temel unsurlarından biri oldu ancak popüler kültürdeki yerini 1992 yapımı Şeker Adamın Laneti'nin (Candyman) başrol oyuncusu Tony Todd'ın ağzından dökülen arılar kadar sağlamlaştıran çok az görüntü sayılabilir.

"Şeker Adam"ın Helen'ı öpmek için eğildiği sırada arıların dudakları arasında kıvrandığı görüntü, korku sinemasının en ikonik anlarından biri olarak gösteriliyor. 

200 bin canlı arı kullanıldı

Bu sahne yeterince rahatsız edici değilmiş gibi film yapımcılarınının özel efektler kullanmak yerine Todd'ın ağzını canlı arılarla doldurmayı tercih etmesi filmi daha da dehşet verici hale getiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüzlerce arının başrol oyuncusu Todd'ın etrafına üşüşmesi CGI teknolojisi kullanmak için son derece uygun gibi görünse de filmin yapımcıları istedikleri çarpıcı etkiyi elde etmek için 200 bin canlı arı kullanmayı tercih etmişti. 

Tony Todd ve Virginia Madsen, geçen yıl korku klasiğinin 30'uncu yılının şerefine Entertainment Tonight'a özel bir röportaj vermişti. Röportajda ekibin güvenlik ağlarıyla güvenli bir şekilde örtüldüğü ve filmin iki başrol oyuncusunun çekim süresince üzerlerini kaplayan böceklere karşı tamamen savunmasız oldukları açıklanmıştı.

Madsen, röportajda arılara karşı ölümcül alerjisi olduğunu ve anafilaktik bir durumun ortaya çıkması halinde sağlık görevlilerinin hazır beklediğini anlattı. 

Avukatı anlaşma yaptı

Çekimler Madsen için yeterince iyi geçti ve arılar tarafından sokulmadı. Ancak aynı şeyi rol arkadaşı Tony Todd için geçerli değildi. 

Todd o gün pek iyi vakit geçirmemiş olsa da neyse ki iyi bir avukatı vardı. Todd'ın avukatı, korku klasiğinin meşhur sahnesinin çekimlerinden önce, arı sokması başına bin dolar alacağı konusunda pazarlık yapmıştı. Böylece aktör sete acı verici ama kazançlı bir güne hazır olarak gelmişti.

Sonuçta Tony Todd'ı 27 kez arı soktu ve böylece çektiği sıkıntılar için fazladan 27 bin dolar kazanmıştı. 


Independent Türkçe, Entertaintment Tonight, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU