Succession'ın yaratıcısı son sezondaki büyük gizeme açıklık getirdi

Kendall'ın adının altının ya da üstünün çizildiği sahne karşısında hayranların kafası karışmıştı

(HBO)

Jesse Armstrong, Succession'ın olay örgüsündeki büyük bir gizemle ilgili baklayı ağzından çıkardı.

Ödüllü hiciv dizisinin final sezonunun 4. bölümünde Roy ailesinin en büyük oğlu Kendall'ı (Jeremy Strong), ailenin medya imparatorluğunun başındaki Logan'ın (Brian Cox) halefi ilan ediyormuş gibi görünen yazılı bir belge bulunuyordu.

Ama bu belgede Kendall'ın adının altından başlayıp üzerinden geçtiği anlaşılan, kalemle çizilmiş bir çizgi de vardı. Logan'ın vurgu için Kendall'ın adının altını mı çizmek yoksa üstünü mü karalamak istediğine dair hayranların ve hatta dizinin karakterlerinin kafası karışmıştı.

Dizinin sona ermesinden birkaç ay sonra FTWeekend Festivali'nde konuşan 52 yaşındaki Armstrong artık gerçeği açıkladı:

Halen diziyi yapıyor olsaydık yapmaktan nefret edeceğim türden bir şey bu. Ama eğer üstünü çizecek olsanız alttan başlamazdınız, değil mi?

Yıllarca konunun etrafında dolandıktan sonra Armstrong, kısa süre önce HBO dizisinin ilham kaynağı hakkında da yorum yapmıştı.

Bir medya patronu ve onun imparatorluğunu miras almak için savaşan çocuklarını konu alan dizinin, News Corp ve Fox Corporation'ın sahibi Rupert Murdoch'a dayandığı uzun süredir tahmin ediliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Armstrong daha önce Succession'daki Roy ailesinin kurgusal olduğunu ve ilham için "yararlanılacak bir sürü veraset hikayesi olduğunu" ısrarla söylemişti.

Ancak ağustostaki Edinburgh TV Festivali'nde seyircilerin karşısında konuşan senarist "Rupert Murdoch ve ailesiyle ilgili bir senaryo yazdım; bu öncül metin gerçek kişiler hakkındaydı" demişti.

Channel 4'da yarı belgesel dizi gibi başlayıp bir tür senaryoya dönüşen belirli bir yapı, bir çeşit senaryo halini aldı.

Başlangıçta senaryo üzerinde çalışmayı bıraktığını belirten Armstrong, "yıllar sonra" bunun "gerçekten harika bir fikir" olduğunu düşündüğünü ve nihayetinde Succession'a dönüşecek senaryo üzerinde çalışmaya başladığını sözlerine eklemişti.
 

Succession
Altı mı çizili yoksa üstü mü? (HBO)


Succession'ın final sezonu, 14 oyunculuk adaylığı ve En İyi Drama Dizisi de dahil 27 Emmy adaylığı aldı.

Bu yılki Emmy Ödülleri, Hollywood'daki oyuncu ve yazar grevleri nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar ertelendi.

Succession daha mayısta sona erse de Armstrong halihazırda bir sonraki fikrini tasarlamaya başladı. The Observer'a verdiği yeni bir röportajda Armstrong, Peep Show'daki ortak senaristi Sam Bain'le birlikte bir komedi dizisi yapmak istediğini söyledi. Armstrong "Sam'le tekrar çalışmayı çok isterim" dedi.

Bence ikimiz de isteriz. Ayrılığımız mutsuz bir Beatles ayrılığı değildi ve bazı şeyler hazırlıyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU