The Crown'ın yapımcılarından Prenses Diana'nın ölüm sahnesiyle ilgili açıklama

"Sahneyi nasıl çekeceğimize dair çok dikkatli ve çok uzun konuşmalar yaptık"

Elizabeth Debicki, The Crown'dan önce Tenet ve Muhteşem Gatsby gibi filmlerde de boy göstermişti (Netflix)

Britanya kraliyet ailesini anlatan Netflix yapımı The Crown'ın yapımcıları dizinin final sezonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bugün Edinburgh TV Festivali'nde konuşan yapımcı Suzanne Mackie, Prenses Diana'nın ölüm sahnesinin büyük bir özen ve hassasiyetle hazırlandığını söyledi.

Mackie, "Dizi büyük ve gürültülü olabilir ancak biz değiliz. Biz düşünceli ve hassas insanlarız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mackie, "Sahneyi nasıl çekeceğimize dair çok, çok dikkatli ve çok, çok uzun konuşmalar yaptık. Sonunda nasıl olduğuna seyirci karar verecek ama bence sahne çok özenli ve düşünceli şekilde yeniden canlandırıldı" ifadelerini kullandı. 

Final sezonu bu yıl içinde yayımlanması beklenen dizi daha önce tarihsel olaylara yaklaşımı nedeniyle eleştiri konusu olmuştu.

Diana'nın ölümündeki sonraki yılları anlatacak olan 6. sezonuyla final yapacak dizide, yeni sezonun en çok merak edilen sahnesi de 1997'de Paris'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana'nın ölümü olacak.

Son iki sezonda Prenses Diana karakterine hayat veren Elizabeth Debicki hakkında da konuşan Mackie, "Çok düşünceli ve nazikti. Diana'yı çok sevdi. Bu nedenle hepimiz ona çok saygı duyuyoruz" dedi.

Diana rolü Debicki'den önce Emma Corrin tarafından oynanmıştı.

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün diziyi etkileyip etkilemediği sorusuna yanıt veren bir diğer yapımcı Andy Harries, "Majestelerinin ölümü şüphesiz herkesi etkiledi. Buna senarist Peter Morgan da dahil. Temel olarak değişmedi ama bazı değişiklikler oldu. İzlediğiniz zaman ne kastettiğimi anlayacaksınız" diye konuştu.

Suzanne Mackie ise senarist Peter Morgan'ın diziden "Kraliçe'ye yazılmış bir aşk mektubu" olarak bahsettiğini söyledi.


Independent Türkçe, BBC, Sky News

DAHA FAZLA HABER OKU