FIFA Kadınlar Dünya Kupası'ndaki izleyici sayısında önemli artış görüldü

"Finale kadar toplamda 1,9 milyondan fazla taraftar gelecek"

Faslı taraftarlar, Bu yıl FIFA Kadınlar Dünya Kupası'na ilk kez katılan ülkelerinin gruptan çıkmasını coşkuyla kutladı (Reuters)

FIFA, bu yılki Kadınlar Dünya Kupası'ndaki izleyici sayısının 2019'dakine kıyasla neredeyse yüzde 30 arttığını bildirdi. 

FIFA'nın paylaştığı son verilere göre, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada şimdiye dek yapılan 48 maçı toplamda 1 milyon 222 bin 839 seyirci izledi. Bunun, 4 yıl önce Fransa'da düzenlenen turnuvada ilk 48 maçı izleyen seyirci sayısına oranla yüzde 29'luk artışa denk geldiği belirtildi.

Ayrıca toplamda 1 milyon 715 bin bilet satıldığı, böylelikle başlangıçta belirlenen 1,3 milyonluk bilet satış hedefinin de geçildiği ifade edildi.

FIFA'nın Kadın Futbolu Direktörü Sarai Barema, Fransız haber ajansı AFP'ye "Finale kadar toplamda 1,9 milyondan fazla taraftarın katılacağına eminim" dedi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

20 Temmuz'da başlayan ve 20 Ağustos'ta sonlanacak turnuvaya ilk kez iki ülke ortak ev sahipliği yapıyor. FIFA'nın verilerine göre Yeni Zelanda'daki maçlara kıyasla Avustralya'da düzenlenen müsabakalara katılım daha yüksek.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen turnuvada favori takımların elenmesi de dikkat çekti. 

Brezilya'yla 0-0 berabere kalan Jamaika tarihinde ilk kez gruptan çıkarken, Brezilya'ysa 1995'ten bu yana ilk kez grup aşamasını geçemedi. 

Güney Afrika da İtalya'yı 3-2 yenerek turnuva tarihinde ilk kez gruptan çıktı.

Turnuvaya ilk kez katılan Fas da son 16 turuna katılmaya hak kazandı. Almanya ise Güney Kore'yle 1-1 berabere kalarak ilk kez gruptan çıkamadı.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası müsabakaları, yarın İspanya - İsviçre ve Japonya - Norveç arasındaki maçlarla devam edecek.


Independent Türkçe, AFP, AA

DAHA FAZLA HABER OKU