Barbie'nin yönetmeni Greta Gerwig, sağcıların sert tepkilerine yanıt verdi

Filmin feminist mesajı, bazı tanınmış muhafazakar yorumcuların öfkesini çekmişti

Barbie'nin yönetmeni Greta Gerwig, sağcı yorumcuların filme yönelik sert tepkilerine yanıt verdi.

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in, Mattel'in ürettiği popüler oyuncak bebekler Barbie'yle Ken'in canlı versiyonlarını oynadığı film geçen cuma (21 Temmuz) sinemalarda vizyona girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film eleştirmenlerden olumlu yorumlar alırken Piers Morgan ve Ben Shapiro da dahil bir dizi muhafazakar yorumcu, filmin feminist mesajlarına karşı itirazlarını dile getirdi.

Önceki filmleri arasında Uğur Böceği (Lady Bird) ve Küçük Kadınlar'ın (Little Women) 2019 tarihli uyarlaması da yer alan Gerwig'e, The New York Times'a verdiği yeni röportajda sağcıların bu sert tepkileri soruldu.

39 yaşındaki Gerwig, "Kesinlikle çok fazla coşku var" diye yanıtladı.

Bu filmin, herkesi partiye katılmaya ve hem kadınlar hem erkekler olarak pek de işimize yaramayan şeyleri bırakmaya çağıran bir davetiye olmasını umuyorum.

Yönetmen, "Eğer bunun farkına varırlarsa veya bununla bağ kurarlarsa tüm bu coşku içinde, diğer kişilere verdiği rahatlamanın birazını onlara da verebileceğini umuyorum" diye ekledi.

39 yaşındaki Shapiro, "duyarcı" dediği film hakkında 43 dakika boyunca atıp tuttuğu bir video paylaşmıştı. Bu video, filmin hayranlarının alaycı tepkileriyle karşılaştı.

Öte yandan Morgan, kendisi filmin toplumsal cinsiyet dinamiklerini tersine çevirdiği bir versiyonunu yapsa "idam edileceğini" savunduğu bir görüş yazısı yazınca alay konusu olmuştu.

Good Morning Britain'ın eski sunucusu, "Eğer ben kadınlarla işe yaramaz mankafalar diyerek alay eden, sürekli 'anaerkilliğe' saldıran ve feminist her şeyi toksik saçmalıklar diye tasvir eden bir film yapsaydım, iptal edilmekle kalmaz, idam edilirdim" iddiasında bulunmuştu.
 

Barbie
Ryan Gosling ve Margot Robbie, Greta Gerwig'in Barbie'sinde (Warner Bros.)


The Independent'tan Clarisse Loughrey, 5 yıldız verdiği Barbie incelemesinde, "Barbie son zamanların en buluşçu, en pürüssüz hazırlanmış ve en şaşırtıcı ana akım filmlerinden biri. Kapitalizmin en derinlerinde bile neler başarılabileceğinin bir kanıtı" diye yazdı.

Bu hikayelerin arkasındaki yaratıcı güçlerin geçimlerini sağlayacak bir ücret ve yerlerini yapay zekaya kaptırma tehdidi olmadan çalışabilme hakları için greve başlamasından bir hafta sonra çıkan bu filmin zamanlaması da manidar. Bu, yeri doldurulamaz yaratıcı emeğin ve hayal gücünün kuvvetine dair pembeye bulanmış bir manifesto.

Robbie ve Gosling'in yanı sıra filmde Simu Liu, Will Ferrell, America Ferrera, Kate McKinnon ve Issa Rae de rol alıyor.

Barbie halen sinemalarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU