Sinemada izleyenler kusup bayılmıştı: 2016 yapımı film, 700 salonda birden gösterilecek

Yalnızca 35 bin dolarlık bütçesine rağmen büyük ilgi çeken film, korku hayranları için kült bir klasik oldu

2016 yapımı ilk Terrifier'ın devamı, 6 yıl sonra 2022'de gelmişti (Bloody Disgusting)

Palyaço Art, Damien Leone'nin yönettiği devam filmi Terrifier 2'nin sürpriz gişe başarısıyla sinemalara, evlere ve kalplere girmeyi başarmıştı. 

250 bin dolar gibi mütevazı bir bütçeyle çekilen, şeytani bir palyaçonun yer aldığı korku filmi, sinemalarda ilgi görerek uzun bir gösterim süresi elde etmişti. 15 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir gişe hasılatı elde eden filmin korkunç palyaçosu, izleyicileri yeniden dehşete düşürmek için sinemalara geri dönüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2016 yapımı ilk Terrifier, 19 Temmuz'da 700 salonda gösterime girerek şimdiye kadarki en geniş çaplı gösterimini gerçekleştirmiş olacak. 

Terrifier 2, Leone ve Art'ı ana akıma taşımış olsa da, ilk film 2018'de gösterime girdiğinde kült bir klasik haline gelmişti. David Howard Thornton'ın Art'ı canlandırdığı filmde Jenna Kanell, Samantha Scaffidi ve Catherine Corcoran da rol almıştı. 

Sadece 35 bin dolarlık bütçesi olan film, seri katilin şiddet eğilimlerinin son hedefi haline gelen kız kardeşler Tara Heyes ve kız kardeşi Victoria'ya odaklanmıştı. 

Terrifier'in sinemalarda yeniden gösterilmesinin bir nedeni de Palyaço Art'ın 2024'ün sonlarında Terrifier 3'le geri dönecek olması. Filmin yönetmeni Damien Leone, izleyicilerin sinema salonunda kusmasına hatta bayılmasına neden olan serinin süreceğini açıklamıştı.

Variety'ye röportaj veren Leone'ye, ürkütücü "Palyaço Art'ın kan banyosunu nasıl geliştireceği" sorulmuştu. Leone, daha ikinci filmi çekerken serinin en azından üçleme olacağını bildiğini söylemişti.

İkinci filmin ne olduğunu anladığımda, bunun en azından bir üçleme olacağını biliyordum, bu yüzden Terrifier 2'yi tamamladığımdan beri bunun üzerinde çalışıyorum. İkinci bölümü yazarken bile aslında üçüncü film için yazdığım sahneler vardı çünkü nereye gideceğini biliyordum.

Mevcut oyuncu ve senarist grevinin nasıl sonuçlanacağına bağlı olarak, üçüncü filmin çekimlerine bu kış başlanması planlanıyor.


Independent Türkçe, Collider, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU