Karar yazarı Ocaktan: AK Parti, PKK’yı bitiremediğini itiraf mı ediyor?

Ocaktan, “İktidar, terörle mücadeledeki başarısını anlatmak yerine, kendisini de aciz gösterecek bir dille ‘Aman ha memlekette terör tehlikesi var, oylarınızı bize verin’ diyerek bir kampanya yürütüyor ki doğrusu bunu anlamak mümkün değil” diye yazdı

Fotoğraf: AA

Karar yazar Mehmet Ocaktan, seçim sürecinde neredeyse her gün AK Parti yöneticilerinin ‘Memleketimiz beka tehlikesi altında, eğer Millet İttifakı kazanırsa ülkemizi düşmanlar işgal edecek, PKK kazanacak’ benzeri söylemlerle topluma korku saldığını belirtti.

Karar’daki “AK Parti, PKK’yı bitiremediğini itiraf mı ediyor?” başlıklı yazısında, "Aslında AK Parti dahil herkes biliyor ki böyle bir korkutma politikası yürütmek hakkaniyetli değil, ayrıca doğru da değil” diyen Ocaktan, “Eğer ülkede AK Parti’nin söylediği gibi bir ‘PKK tehlikesi’ ya da ‘beka’ sorunu varsa bunun bir tek sorumlusu olabilir, o da AK Parti iktidarıdır. Çünkü ülkeyi tam 21 yıldır AK Parti iktidarı yönetiyor. Böyle bir iddia karşısında sormak gerekmez mi, 21 yıldır neden PKK tehlikesini ortadan kaldıramadınız, neden ülkeyi beka sorunuyla karşı karşıya bıraktınız?” ifadelerini kullandı.

Ocaktan şöyle devam etti:

Şimdi AK Parti bütün millete şunu mu demek istiyor acaba?
“Evet 21 yıldır ülkeyi biz yönetiyoruz ama özür dileriz PKK’yı bitiremedik, bu yüzden de memleketimiz beka tehlikesi altında, bizi yeniden iktidara taşırsanız, bu kez terörü bitireceğiz.” İyi güzel de 21 yılda bitiremediniz terörü şimdi nasıl bitireceksiniz onu da izah eder misiniz? Oysa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2022 yılında PKK terörüne karşı verilen mücadeledeki başarı hikayesini anlatırken çok net açıklamaları var, sözleri aynen şöyle: “Birileri PKK’ya olan saikleri yüzünden üzülüyor ama bilinmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dağlardaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyi bilmektedir.” Bakanın açıklamalarına göre memlekette bir terör tehlikesi yok, üstelik devlet dağdaki PKK’lıların ayakkabı numaralarını bile biliyor.
Madem terör bitirilmişti, neden AK Parti şimdi tam da seçim öncesi milleti PKK tehlikesiyle korkutuyor? Bu tabloya göre ya İçişleri Bakanı o gün doğru söylemiyordu ya da AK Parti bugün üç-beş oy uğruna gerçekleri gizleyerek millete korku salıyor. Ayrıca bir hakkı teslim etmek gerekirse, iktidar terörle mücadelede önemli bir mesafe kaydetti, bu bir başarıdır. Hal böyleyken “. Her ne kadar anlaşılması zor gibi gözükse de esas itibariyle AK Parti, iktidarı dönemindeki bazı zaaflarının konuşulmasını istemiyor. Mesela Habur’un hatırlanmasından hiç mutlu olmuyor.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU