Amsterdam'ın yeni turizm düzenlemeleri seks işçilerini rahatsız etti

Kentin merkezinde bulunan genelevlerin çalışma saatleri azaltılıyor

Amsterdam yönetimi kentteki turist kalabalığını azaltmak için adımlar atıyor (Reuters)

Amsterdam yönetiminin kentteki turistlerin rahatsız edici davranışlarını azaltmak için getirdiği yeni düzenlemeler seks işçilerinin tepkisini çekti.

Kentin "kuralsız" imajını yeniden düzeltmek isteyen Amsterdam Belediyesi, geçen günlerde Britanyalı, genç, erkek turistleri hedefleyen bir reklam filmine imza atarak "uzak durun" mesajı vermişti.

Dün yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle birlikteyse, seks işçilerinin çalıştıkları yerlere gece 03.00'da kapanma zorunluluğu getirildi.

CNN'e konuşan birkaç seks işçisi, kentteki reformların utanç verici olduğunu, kendilerine ayrımcılık yapıldığını ve kentin turizm problemi nedeniyle günah keçisi ilan edildiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amsterdam'ın genelevleriyle ünlü Red Light bölgesindeki seks işçilerini temsil eden Red Light Birliği sendikasının başkanı Felicia Anna, yeni düzenlemeyle birlikte seks işçilerinin gelirlerinin ciddi şekilde düşeceğine dikkat çekti.

Anna, "Birçok işçi gece 12 veya 1'de, barlar kapanmaya başladığında işbaşı yapıyor. Yeni düzenlemeyle para kazanmak için 2 saatleri olacak" diye konuştu.

Sektör temsilcileri ayrıca gece geç saatlerde işten çıkmanın seks işçilerinin güvenliğini tehlikeye atacağını savundu.

Belediye Başkanı Femke Halsema'ya 266 seks işçisinin imzaladığı bir metin ulaştıran sendika, erken kapanma saatleri yerine Red Light'ta daha fazla polis bulundurulması çağrısı yaptı.

Amsterdam Belediyesi Sözcüsü Sofyan Mbarki ise yeni düzenlemelerin şehri yaşanabilir kılmak için hazırlandığını ve başka bir amaç taşımadığını söyledi.

Çalışma saatlerini düşürme kararı, Red Light'taki genelevlerin şehir dışında oluşturulacak bir "erotik merkeze" taşınmasının tartışıldığı günlerde geldi. 

Red Light bölgesine yönelik düzenlemeler Amsterdam'ın yoğun turizm problemiyle mücadele için attığı adımlardan sadece biri. Kent yönetimi ayrıca sokakta esrar tüketilmesini ve geç saatte alkol satışını yasaklamaya hazırlanıyor.


Independent Türkçe, CNN, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU