Liam Neeson, İrlanda'nın birleşmesinin formülünü açıkladı

Ballymena'da bir Katolik olarak yetiştirilen Neeson, oyunculuk kariyerine Kuzey İrlanda'da, Kuzey İrlanda sorunu döneminde sahne alarak başladı

(Mark Blinch/Reuters)

Liam Neeson, İrlanda Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda'nın yeniden birleşmesiyle ilgili iyimser olduğunu ifade etti.

70 yaşındaki Kuzey İrlandalı oyuncu, dedektif filmi Marlowe'un gösterime girmesinden önce Sky'daki Beth Rigby Interviews... adlı programda konuşurken bu yorumları yaptı. Maelowe, Neeson'ın 100. filmi.

Neeson, birleşik İrlanda ihtimali üzerine konuşurken, "Bence bu gerçekleşecek ama herkesin uzlaşıya varması gerekiyor" dedi.

İrlanda'nın kuzeyindeki Protestanların güçlü bir sesi var. Onları duyuyorum, nereden geldiklerini biliyorum ve onlara saygı gösterilmesi gerekiyor.

Eğer birleşik bir İrlanda olacaksa, eğer birleşik bir İrlanda meydana gelirse onların sesi duyulmalı ve temsil edilmeliler.

Ballymena'da bir Katolik olarak yetiştirilen Neeson, oyunculuk kariyerine Kuzey İrlanda'da, ülkede onlarca yıl süren şiddetli mezhep çatışmalarının yaşandığı Kuzey İrlanda sorunu döneminde sahne alarak başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Neeson o yıllarda Kuzey İrlanda'nın ne kadar tehlikeli olduğunu, "Birkaç gece tiyatro telefonla aranıp bomba olduğu söylenmişti ve seyircilerle birlikte sokağa çıkmak zorunda kalmıştık. Askerler gelip belki bir saat arama yaptıktan sonra 'Tamam, tekrar girebilirsiniz' demişti" ifadeleriyle anlattı.

Oyuncu, 1998'de imzalanan ve gelecek ay, 10 Nisan'da yıldönümü olan Hayırlı Cuma Anlaşması'nın (Kuzey İrlanda sorununun sona ermesinde bir dönüm noktasıydı) "olağanüstü bir başarı" olduğunu da belirtti.

Marlowe'da Neeson, Los Angeles'taki kadın bir varisin eski sevgilisini bulmak için tutulan talihsiz bir dedektifi canlandırıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU