Kate Middleton'ın elini sıkan protestocu, "İrlanda, İrlandalılara aittir" dedi

Galler Prensi ve Prensesi, perşembe günü Kuzey İrlanda'yı ziyaret etti

Galler Prensesi, karşılaşma boyunca gülümsemeye devam etti (AFP)

Galler Prensesi, Kuzey İrlanda'da yaptığı bir gezinti sırasında kendisine "İrlanda, İrlandalılara aittir" diyen bir protestocuyla karşılaştı.

Olay, perşembe günü Kate Middleton ve eşi Prens William'ın Belfast'ın kuzeyine yaptıkları bir ziyarette kalabalığı selamladıkları sırada meydana geldi ve sosyal medyada paylaşılan bir videoda İrlandalı kadının kraliyet ailesiyle karşı karşıya geldiği görüldü.

Kate'in elini sıkan ve bu konuşmayı telefonuyla kaydettiği anlaşılan kadının "Sizinle tanıştığıma memnun oldum ama sizinle kendi ülkenizde tanışsam daha iyi olurdu" dediği duyuldu.

Bu sözler, kadının elini bırakmadan önce şok içinde gülüyor gibi görünen Kate'in devam eden gülümsemesiyle karşılandı.

Kate kalabalıktaki diğer kişileri selamlamak için döndüğünde, hâlâ çekim yapan kadın, "İrlanda, İrlandalılara aittir" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu konuşma, William ve Kate'in Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünden bu yana ülkeye yaptıkları ilk ziyaret olan ve gün boyu süren gezileri sırasında intiharı önleme yardım kuruluşu olan İntihar ve Kendine Zararı Önleme Kamu Girişimi'ni (PIPS) ziyaret etmelerinin ardından kentin Antrim Yolu üzerinde gerçekleşti.

Hayır kurumunu ziyaret eden çift, intihar ve kendine zarar verme riski taşıyan kişilere yardım çalışmaları hakkında personelle konuştu ve bir sanat terapisi seansına katıldı.

Prens ve prenses, hayır kurumunun önünde kısa bir tanışma toplantısının ardından Belfast şehir merkezinde gıda ve perakende işletmeleri için kurulmuş bir açık hava pazarı olan Trademarket'a gitti. Ziyaret sırasında çift, en hızlı kokteyli kimin yapabileceğini görmek için birbiriyle yarıştı.

Gezinin son durağı olarak Carrickfergus'a giden çift, burada sosyal ya da duygusal zorluklarla karşılaşan gençlere yardım etmeye adanmış bir hayır kurumu olan Carrick Connect'i ziyaret etti. Oraya vardıklarında tezahürat yapan kalabalık tarafından karşılandılar.

Kate ve William'ın Kuzey İrlanda ziyareti, Kral III. Charles'ın geçen ay hükümdar olarak ilk kez Belfast'ı ziyaret etmesinden sonra gerçekleşti. Ziyaret sırasında eşi Konsort Kraliçe Camilla'nın eşlik ettiği Charles, Royal Hillsborough'ya giderek burada kendilerini karşılamak için sıraya giren kalabalığı selamlamıştı. Çift daha sonra müteveffa Kraliçe'nin onuruna Hillsborough Kalesi'nin dışına bırakılan çiçekleri incelemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU