The Independent, Türkiye ve Suriye için bağış kampanyası başlattı

Britanya gazetesi, halihazırda 20 binden fazla kişinin ölümüne yol açan deprem için okurlarından bağış bekliyor

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmaları sürüyor (Reuters)

The Independent, Türkiye ve Suriye'yi vuran ölümcül depremlerden etkilenenler için bağış kampanyası başlattı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem, Türkiye ve Suriye'de en az 20 bin kişinin ölümüne, onbinlerce kişinin de yaralanmasına yol açtı. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açlığın ve soğuk havanın yanı sıra daha fazla artçı yaşanması riskinin sağ kalanlardan çoğuna hayati tehlike oluşturduğu uyarısını yaptı.  

DSÖ Afet Müdahale Başkanı Robert Holden, perşembe günü Cenevre'deki basın toplantısında şöyle konuştu: 

Eğer arama kurtarma çalışmalarına şu anki hız ve yoğunlukta devam etmezsek, ilkinde olduğundan daha fazla insana zarar verebilecek ikinci bir felaket yaşama riskiyle gerçekten karşı karşıya kalırız.

The Independent, okurlarından acil yardıma ihtiyaç duyanlar için cömertçe bağış yapmalarını rica ediyor. Bağış yapmak isteyenler bu adrese yönlendirildi.

Toplanan tüm para, Birleşik Krallık'taki önde gelen yardım kuruluşlarını bir araya getiren çatı örgüt Afet Acil Durum Komitesi'ne gidecek. Komite, bağışları arama kurtarma çalışmalarına destek olmak ve ilaç, temiz su ve barınma imkanı sağlamak için kullanacak.
 


Türkiye'deki arama kurtarma çalışmaları Britanyalı ekipler de katılmış durumda. Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı, 7 Şubat'ta yaptığı Twitter paylaşımında "Birleşik Krallık, 77 kişilik arama kurtarma uzmanlarını, son teknoloji ekipmanlarını ve arama köpeklerini Türkiye'ye gönderdi" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU