Kendisini "öldü" göstermek için benzerini öldürdü

23 yaşındaki Sharaban K, ailevi sorunlar nedeniyle yeni bir hayata başlamayı planladığını için Instagram'da kendisine çok benzeyen bir kadın bulup öldürdü

Şüpheli Sharaban K (solda), kurban Khadidja O (sağda). Fotoğraf: New York Post

Almanya'da polis ve savcılar, 23 yaşındaki bir kadının bir arkadaşının yardımıyla, kendini ölmüş gibi göstermek ve aile sorunları nedeniyle yeni bir hayata başlamak için kendisine çok benzeyen bir yabancıyı öldürdüğünü söyledi.

Ağustos ayında Almanya'nın güneyindeki Ingolstadt kentinde polis park halindeki bir otomobilde kadın cesedi buldu. Kadının 50'den fazla kez bıçaklandığı tespit edilirken kimliği Irak asıllı bir Alman olan Sharaban K. olarak açıklandı.

Sharaban K.'nin aile üyeleri 23 yaşındaki genç kadının cesedini tespit etti. Daha sonra yapılan otopsi raporu ile ortada şüpheli bir durum olduğu ortaya çıktı.

Otopsiden sonra kurban Baden-Württemberg eyaletindeki Heilbronn'dan yine 23 yaşındaki Cezayirli bir güzellik blog yazarı olan Khadidja O. olduğu tespit edildi.

Bu gelişmelerin üzerine cinayetle ilgili Sharaban K ve Sheqir K adlı arkadaşı Bavyera polisi tarafından gözaltına alındı. Yetkililer bu haftaya kadar gözaltılar hakkında gerekçe hakkında kamuoyuna açıklama yapmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ingolstadt eyalet savcılığından Veronika Grieser dün yaptığı açıklamada, "Soruşturmalar, sanığın bir aile anlaşmazlığı nedeniyle saklanmak istediğini ve bu amaçla kendisini ölmüş gibi göstermek istediğini varsaymamıza yol açtı" diye konuştu.

Cinayet nasıl gerçekleşti?

Polise göre, Sharaban K cinayetten bir hafta önce sosyal medya sitelerinde çok sayıda takma adla faaliyet gösterdi ve kendisine benzeyen birkaç kadınla temasa geçti. Sharaban K çeşitli vaatlerde bulunarak, başlangıçta başarısız olan görüşmeler yaptı ancak son olarak kurban Khadidja O buluşmayı kabul etti.

Sheqir K ve Sharaban K'nin cinayet günü kadını evinden aldı. Heilbronn ve Ingolstadt arasındaki bir ormanlık alanda iki arkadaş, Cezayirli güzellik uzmanını araçtan çıkardı ve kadını bıçaklayarak öldürdü.

Savcılar, iki arkadaşın daha sonra kurbanı arabanın arka koltuğuna oturttuğunu ve Tuna Nehri kıyısındaki sakin bir yerleşim bölgesine park ettiklerini ve arabanın 16 Ağustos 2022 Sharaban K'nin ebeveynleri tarafından keşfedildiğini ifade etti.

Ingolstadt savcılığı, Sheqir K ve Sharaban K hakkında 26 ve 27 Ocak'ta tutuklama emri çıkarıldığını söyledi. İki isim, suçlu bulunmaları halinde ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Olay, yerel medya tarafından "doppelganger (tıpa tıp aynı) cinayeti" olarak adlandırıldı.

 

Bild, NBC, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU