Kılıçdaroğlu'ndan Sayıştay denetçilerine: İktidara geldiğimizde raporlarınızda çalınan 418 milyar doları görmezsem yakarım sizi

Sayıştay'a seslenen Kılıçdaroğu, "İktidara geldiğimizde raporlarınızda 418 milyar doları görmezsem yakarım sizleri. Sayıştay'a son bir şans vermek için onlardan randevu talep edeceğim ve baş başa ayrıntılı konuşacağım" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında birlik mesajları veren Kılıçdaroğlu, "Türkiye şunu bilmeli, ayrışmayacağız, inadına kucaklayacağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Ülkemize huzuru ne pahasına olursa olsun mutlaka getireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu,"Tek adam rejiminin faturası hepimizin önünde duruyor. İşçisinden çiftçisine, memurundan emeklisine, tüccarına kadar. Bu rejim bizi mahvetti. Bu rejim artık Türkiye Cumhuriyeti için bir beka sorunudur. Türkiye buradan çıkmak zorundadır" diye konuştu.

"Doğalgaz fiyatını neden düşürmüyorsun?"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında doğalgaz fiyatlarına da değinerek, hükümete çağrıda bulundu.

Dünya genelinde doğalgaz fiyatlarının düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Rusya Ukrayna savaşından sonra doğalgaz fiyatları yüzde 80 düştü. Dünyada ucuzladı. Erdoğan hiç ses çıkarmıyordu. Sanıyordu ki Bay Kemal'in dünyadaki gelişmelerden haberi yok. "Doğalgaz fiyatları yüzde 80 düştü sen niye düşürmüyorsun" dedim. Hemen harekete geçtiler. Sadece sanayiciler ve doğalgaz santralleri için düşürdüler. Konutlarda iş yerlerinde düşürmediler. Kışın en ağır geçtiği mevsimin en derinden hissedildiği Erzurum Kars gibi kentlerimiz var. Doğalgaz fiyatını neden düşürmüyorsun kardeşim. Sen de yüzde 80 ucuz alıyorsun, neden milletin sırtına bunu yıkıyorsun. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda göreceksiniz, hiçbir evin ne doğalgazı ne elektriği ne suyu kesilecek! Sosyal devlet onların yanında ve hizmetinde olacak. 

Enflasyon ve asgari ücret konularına da değinen Kılıçdaroğlu, "Türk-İş'in belirlediği açlık sınırının altında kaldı bu asgari ücret. Alın terinin bu kadar ucuzlatıldığı, insanların açlık sınırının altında maaş almaya mahkum edildiği bir tek adam rejimi var. Benim görevim iktidar olduğumuzda hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında maaş almayacağı bir düzeni inşa etmektir" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi'ni de gündemine alan Kılıçdaroğlu, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Naci İnci'yi eleştirdi.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Dünyanın en önemli ve en saygın üniversitelerinden biriydi. Brütüs Naci hocaları kovdu, dünya biliminin saygı duyduğu bilim insanlarını attılar. Öğrencileri dövdürdüler, bazılarını hapse attırdılar, kulüplerini kapattılar, okul 200 sıra geriye düştü dünyada. Şimdi de okul mezunlarının kendi paralarıyla yaptığı binaya el koydu. Zorbalık yaptı. Buradan Naci'ye sesleniyorum; zulümden, adaletsizlikten, baskıdan hoşlanmam. Bunu yapanları da asla ve asla affetmem. Naci, kayyum düzenine son verdiğimizde görecektir 'geliyor gelmekte olan'ın ne anlama geldiğini. 

6'lı Masa'nın mutabakat metni

Millet İttifakı'nın hazırladığı "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" ile ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğu şunları söyledi:

Demokrasi tarihinde bir ilktir. 6 lider bir araya geldik ve devlet için bir beka sorunu haline gelen tek adam rejimini değiştirip bu ülkeye demokrasiyi getirmek için bir araya geldik. Cumhuriyet tarihinde 6 lider bir araya gelip 2 bin 300'ün üzerinde var olan sorunlara tek tek çözüm üretiyorsa ve bunu oy birliği ile yapıyorsa Türkiye'nin geleceği aydınlıktır, kimse endişe etmesin. 

Yolsuzluklara karşı mücadele, işsizliği giderme konusunda politikalar, Türkiye'nin saygınlığını koruyacak dış politikanın nasıl olması gerektiği burada var. Teknolojiyi, bilgiyi nasıl yürüteceğiz, çalınan paraları nasıl alacağız burada var. Devleti yeniden inşa edeceğiz. "Altı benzemez bunlar, bir araya gelemezler, kavga ederler" diyorlardı. Ya arkadaş, siz bir aradasınız, hiç bir araya gelip önlerinde kağıtlar, şu memleketin sorununu nasıl çözeriz diye düşündüler mi? Bu memlekette yolsuzluk, hırsızlık var. Bir cümle kurdular mı? 9 başlık, 2 bin 300'ün üzerinde vaadimiz var. Oy birliği ile alındı bu kararlar. Tarihimizde bir ilktir. Bütün demokrasi tarihini yazacak olan hocalar bu kitaba atıf yapmadan yazamayacaklardır.

"Çalınan paraları saptayınca karalama kampanyaları ve suikast tehditleri gelmeye başladı"

Partinin uzman ekiplerinin hazineden çalındığı iddia edilen paraların peşine düştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, "O raporlar geldiğinde paniğe kapıldılar. Devletin hazinesinden çalınan paranın toplamının 418 milyar dolar olduğunu saptayınca karalama kampanyaları ve suikast tehditleri gelmeye başladı. Vız gelir, tırıs gider" dedi.

Konuşmasında Sayıştay ve denetçilerine de seslenen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

İktidara geldiğimizde o raporlarınızda 418 milyar doları görmezsem, görevinizi yerine getirmemişsiniz demektir. Milletimin önünde açıkça ifade ediyorum, raporda görmezsem yakarım sizleri. 3,5 ay sonra iktidara geldiğimizde kendi raporlarımızı sizin raporlarınızla karşılaştıracağım. Kim görevini yapmış kim yapmamış göreceğiz. Sayıştay'a son bir şans vermek için onlardan randevu talep edeceğim ve baş başa ayrıntılı konuşacağım.  Son bir Bay Kemal uyarısı yapmak istiyorum; beytülmale dokunan yanacaktır.

Halkıma bir taahhütte bulunmak istiyorum. Çeteleri temizleme, devlet hazinesinden sülükleri temizleme operasyonum başlamadan önce Ankara'ya dev bir dijital pano kurduracağım. Adı "çetemetre" olacak. Halktan çalınan ve geri alınan her doları görecekler bu panoda. 418 milyar doları burada görünceye kadar asla durmayacağım. Onların Türkiye'deki mal varlıkları, yurtdışına kaçırdıkları, ailelerine transfer ettirdikleri her kuruşun peşine düşeceğim. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU