Emekliye ayrılan Boeing 737, geceliği 140 bin lira olan bir villaya dönüştürüldü

İki yatak odalı lüks tesis, marttan itibaren misafirlerini ağırlayacak

Yeni "Özel Uçak Villa" misafirlerine hazırlanıyor (Expedia)

Kullanım dışı bir Boeing 737 uçağı, lüks bir villa olarak yeniden hayat buldu.

Bir zamanlar Mandala Havayolları'nın (2014'te faaliyetlerini durduran Endonezyalı havayolu şirketi) filosunun parçası olan bu yolcu uçağı, 2021'de Rus geliştirici Felix Demin tarafından satın alındı ve Endonezya'nın Bali adasına taşındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Burada Demin, Bali'deki mevcut üç mülkünün yanı sıra yolcu uçağını da özel bir kiralama aracı haline getirmeyi planlıyor. Demin, "Özel Uçak Villa"nın Mart 2023 gibi yakın bir tarihte misafirlere hazır olacağını söylüyor.

Bir yıldan uzun süredir Pecatu'daki bir uçurumun tepesinde yapım aşamasında olan uçak-villa hibriti, sosyal medyanın büyük ilgisini çekti.

Instagram hesabı @privatejetvilla'da, fenomenler uçağın gövdesinden çıkan seyir ağlarının üstünde uzanırken ve gün batımını izlemek için kanatlarının ucunda otururken görülüyor.

 

 

İki yatak odalı villada uçurum kenarında bir yüzme havuzu, 4 şezlong, saçaklı şemsiyeler, ayrıca açık bir dinlenme alanı ve bahçe şöminesi bulunuyor.

Instagram'daki iç çekimler, sedef ve altın detaylı beyaz ve krem bir tasarımın yanı sıra ışığın girmesine olanak veren cam kısımları gösteriyor.

Ne var ki bu uçak-villa ucuz değil. Expedia'da şimdiden listelenen mülk, gecelik 5 bin 920 sterlinden (yaklaşık 140 bin lira) fiyatlandırılıyor.

Business Insider'a konuşan Demin, uçağın "Lego gibi" parçalara ayrıldığını ve daha sonra sıfırdan yeniden inşa edildiğini söyledi.
 


Emlak geliştiricisi, "Bu, hem dış görünüş hem de yapısal olarak lüks bir otele dönüştürdüğümüz bir jet uçağı" dedi.

Demin, uçağın tüm yapısının denetlendiğini ve ekstra sağlam hale getirildiğini söyledi ve "Bu kanatta 300 kişi ağırlasak bile hiçbir şey olmaz" iddiasında bulundu.

Geliştirici, uçağın önündeki kokpitin gömme bir taş küvetle sunulduğunu ifade etti.

Bu, bir emlak geliştiricisinin yolcu uçağına yeniden hayat verdiği ilk sefer değil.

Eski bir British Airways jumbo jeti, 1 sterlinlik cömert bir meblaya satın alınmış ve kiralamaya açık bir "parti uçağına" dönüştürülmüştü.

Bu Boeing 747, British Airways'in uçağı filosundan çekmeye karar vermesinin ardından 2020'de Cotswold Havalimanı CEO'su Suzannah Harvey tarafından satın alınmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU