Jeffrey Dahmer'ın 12. kurbanının annesi, Netflix dizisinde katili canlandıran isme Altın Küre verilmesine tepki gösterdi

Dahmer'ın 12. kurbanı Tony Hughes'un annesi, "Katilleri canlandırarak oyunculuk rolleri kazananlar, bu saplantının devam etmesine neden olarak hasta kişilerin şöhretten beslenmesine yol açıyor" dedi

Evan Peters, Netflix dizisi Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi'nde (Netflix)

Jeffrey Dahmer'ın kurbanlarından birinin annesi, Evan Peters'ın Netflix'in Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi'ndeki (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) kötü şöhretli seri katil rolüyle yakınlarda kazandığı Altın Küre zaferine öfkeli.

Dahmer'ın 12. kurbanı Tony'nin annesi Shirley Hughes, TMZ'ye yaptığı açıklamada Peters'ın ödül kabul konuşmasında onların acılarını tanımayarak kurbanların ailelerini daha da hor gördüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salı günü mini dizi veya antoloji dizilerinde en iyi erkek oyuncu dalında Altın Küre kazanan Peters, kısa bir konuşmayla yönetmen Ryan Murphy'e, oyunculara, ekibe ve "izleyen herkese" teşekkür etti.

Oyuncu, "Yapması da izlemesi de zor bir diziydi ama içtenlikle umuyorum ki bundan iyi bir şey çıkmıştır" dedi.

Shirley Hughes, dizinin kendisi ve diğer aileler için acı dolu anıları gündeme getirdiğini ve diziden ya da ödülden iyi bir şey çıkmayacağını TMZ'ye söyledi.

Hughes, tabloid haber sitesine yaptığı açıklamada, "Dünyada bir sürü hasta kişi var ve katilleri canlandırarak oyunculuk rolleri kazananlar bu saplantının devam etmesine neden olarak hasta kişilerin şöhretten beslenmesine yol açıyor" dedi.

Birilerinin bizim trajedimizi alıp para kazanabilmesi utanç verici. Kurbanların cebine tek kuruş girmedi. Biz bu duyguları her gün yaşıyoruz.

Dahmer'ın Milwaukee'de işlediği seri cinayeti dehşet verici ayrıntılarla anlatan 10 bölümlük dizi, geçen eylülde yayımlandığında izlenme rekorları kırmıştı.

Peters, yapımcıların "kurbanlara ve kurbanların ailelerine saygı" göstermesinin önemli olduğunu düşündüğünü belirten bir tanıtım videosu yayımlamıştı.

Öte yandan aileler, dizinin kendilerini gafil avladığını ve vizyona gireceğinden haberleri bile olmadığını söylemişti.

Dahmer'ın kurbanı Errol Lindsay'in kız kardeşi Rita Isbell, Insider için yazdığı bir makalede Netflix'i "bu trajediden para kazanmaya" çalışmakla suçlamıştı.

Netflix'in, bunun bizim için sakıncası olup olmadığını ya da dizinin yapılmasıyla ilgili nasıl hissettiğimizi sormuş olması gerektiğini düşünüyorum. Bana hiçbir şey sormadılar. Sadece yaptılar.

Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi, en iyi mini televizyon dizisi dalında da aday gösterildi fakat bu ödülü White Lotus kazandı. En iyi yardımcı kadın oyuncu dalında aday gösterilen Niecy Nash ödülü Jennifer Coolidge'e kaybederken, Richard Jenkins de en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında aday gösterildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU