Seri katil Jeffrey Dahmer'in kurbanının ailesi Netflix dizisine tepkili

Mini dizi ABD'de 1978'den 1991'e kadar en az 17 erkeği vahşice öldüren Jeffrey Dahmer'in hayatını anlatıyor

Yeni Netflix mini dizisi Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi (Monster: The Jeffrey Dahmer Story) seri katilin kurbanlarından birinin ailesinden sert tepki gördü.

Netflix'te 22 Eylül'de yayımlanmaya başlayan dizi, ABD'de 1978'den 1991'e kadar en az 17 erkeği vahşice öldüren Jeffrey Dahmer'in hikayesini konu alıyor.

Gerçek hayata dayanan seri katil dizileri Netflix'te her zaman çok izlenen yapımlar olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi de kısa sürede ülke listelerinde üst sıralara yerleşti.

Dizide Dahmer'in kurbanlarından 19 yaşındaki Errol Lindsey'nin ablası Rita Isbell'in mahkemedeki konuşmasının gerçek görüntülerle karşılaştırıldığı video sosyal medyada viral oldu.

Lindsey ve Isbell'in aile üyeleriyse diziden hiç memnun olmadıklarını dile getirdi.

Kurbanın kuzeni olduğunu belirten @ericthulu isimli kullanıcı şu ifadeleri kullandı:

Kimseye ne izlemesi gerektiğini söylemiyorum, gerçek suç yapımlarının çok büyük kitlesi olduğunu biliyorum ama kurbanları gerçekten merak ediyorsanız benim ailem (Isbelller) bu diziye aşırı sinirlenmiş durumda. Travmalarımızı tekrar tekrar canlandırıyor ve ne için? Daha kaç filme/diziye/belgesele ihtiyacımız var?

Eric, "Dizi yapılırken ailelere haber verilmedi. Bunların hepsi kamuya açık olaylar, kimseye haber vermeleri (ya da ödeme yapmaları!) gerekmiyor. Biz de diziyi herkesle birlikte öğrendik" diyerek yapımdan para almadıklarını ve kendilerinden izin istenmediğini vurguladı.
 


Eric'in ilk tweet'i 390 bin'den fazla beğeni aldı ve diğer kullanıcılar da gerçek suç yapımlarının bu kadar tutmasına tepki göstermeye başladı.

Bir kullanıcı şöyle yazdı:

Aileler Dahmer'in Netflix dizisinin travmalarını yeniden canlandırdığını söyledi. Öyleyse neden izleme sebebinizin "Gerçek suç türünü seviyorum çünkü bilgilendirici" argümanının ötesinde olduğunu kabullenmiyorsunuz? Başkalarının travmasının sizi eğlendirdiğini itiraf edin ve ilerleyin.

Dahmer hakkında daha önce 2002'de Dahmer ve 2012'de The Jeffrey Dahmer Files adlarında belgeseller çekilmişti.

2017'de Dahmer'i Ross Lynch'in canlandırdığı My Friend Dahmer gösterime girmişti.

 

Independent Türkçe, Mirror, DailyDot

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU