Ümit Özdağ: IŞİD, Irak'ta ve Suriye'de kolları olan bir Türkiye örgütüne dönüşmüş

"Ülkemizde ilk 11,5 ayda yakalanan IŞİD’li terörist sayısı bin 179. Yani yakalanmayanlar çok daha fazla ve dışarıda dolaşıyorlar."

Fotoğraf: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

AK Parti’nin "Suriye, sığınmacı ve açık kapı" politikasıyla  Türkiye'nin "iç savaş coğrafyasına dönüştüğünü ve bir iç savaş sosyolojisi oluştuğunu" belirten Özdağ, " Bu sürecin bir bölümünde de hiç şüphesiz Orta Doğu’nun en kanlı örgütlerinden birisi olan IŞİD’in Türkiye’ye her geçen gün biraz daha yerleştiğini görüyoruz" dedi.

"Yakalanmayanlar çok daha fazla ve dışarıda dolaşıyorlar"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ şöyle devam etti:

IŞİD’in hızla yayılmasının en büyük kanıtı, 2022 yılında ocaktan aralıkın ortasına kadar 37 ilde 162 operasyonda bin 179 IŞİD’linin yakalanmış olmasıdır. Ülkemizde ilk 11,5 ayda yakalanan IŞİD’li terörist sayısı bin 179. Yani yakalanmayanlar çok daha fazla ve dışarıda dolaşıyorlar.

Emniyet teşkilatının operasyonlarını incelediğimiz zaman, ağustos ayı hariç hep 10’un üzerinde, Türkiye çapında operasyonlar yapılmış ve böylece örgüt baskı altında tutulmaya çalışılmış. 

Bu, bir şeyi gösteriyor; IŞİD, karargahını Türkiye’ye taşımış. IŞİD, artık bir Suriye örgütü, bir Irak örgütü değil. IŞİD, Irak’ta ve Suriye’de kolları olan bir Türkiye örgütüne dönüşmüş.

"Türkiye, mezhepçi, tarikatçı, bir Selefilik’e doğru AK Parti eliyle sürüklenmektedir"

Meselenin sadece IŞİD ve IŞİD kaynaklı selefi cihatçı tehdit olmadığını ifade eden Özdağ, "İlahiyat profesörü İbrahim Maraş’ın ifadesiyle ‘akılsız ilahiyat’ projesi çerçevesinde ilahiyat fakültelerinden felsefe, sosyoloji dersleri kaldırılmakta, ilahiyat fakültelerimiz medreseleştirilmektedir. Arap ülkelerine yüzlerce yüksek lisans ve doktora öğrencisi yollanarak Türk ilahiyat fakültelerinin, Cumhuriyet’in ilahiyat fakültelerinin bilgi anlamında çok çok gerisinde olan bir zihniyet, şimdi Arap ülkelerinden Türk ilahiyatlarına taşınmak istenmektedir. Prof. Dr. Maraşlı’nın ifadesiyle ‘Türkiye, her geçen gün mezhepçi, tarikatçı, akıl ve ilim düşmanı bir Selefilik’e doğru AK Parti eliyle sürüklenmektedir. Adeta Talibanlaşmaktadır. Sadece ilahiyat fakültelerinin medreseleşmesiyle kalmamakta, Doğu Anadolu’da medreselerde hızla yayılmaktadır" diye konuştu.

 

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU