Erdoğan "fiyat sabitleme" açıklaması yaptı, hisseler düşüşe geçti

Erdoğan dün "Gübre ve yem fiyatlarını nisan sonuna kadar sabitliyoruz" demişti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gübre ve yem fiyatlarının nisan sonuna kadar sabitleneceği yönündeki açıklamasının ardından ilgili sektör hisseleri sert düşüşe geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Tarım Kredi Kooperatifleri ilkbahar döneminde yoğun olarak kullanılan DAP, üre, amonyum sülfat, 20-20 ve nitropower kimyevi gübre çeşitlerinde yüzde 13'e varan indirim uygulayacak. Tarım ve Orman Bakanım bu işi yakın takibe alması lazım. Aynı şekilde karma yemde de yüzde 5'e varan indirim yapılacak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, "En az bunun kadar önemlisi de gübre ve yem fiyatlarını nisan sonuna kadar sabitliyoruz. Şayet bu dönemde gübre ve yem fiyatlarında üreticimiz lehine bir gerileme olursa elbette bunu yansıtacağız. Ama yeni fiyat listesi artışlardan etkilenmeyecek" diye konuştu.

Bu sabah ilgili hisseler sert düşüşle açılırken, yüzde 6 gerileyen Ege Gübre hisselerinde devre kesici uygulamasına gidildi.

Bagfaş yüzde 4.8 düşüşle, Tekfen yüzde 3.7 kayıpla, Gübre Fabrikaları yüzde 2 düşüşle, Hektaş ise yüzde 4 kayıpla hareket ediyor.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU