Liderliği bir kez daha Trabzon'da kaybeden Fenerbahçe'de, geçen sezon yaşananlar tekrar eder mi?

Geçen sezon liderliği Trabzon'da kaybeden ve sonrasında düşüş yaşayarak uzun süre ligden kopan Fenerbahçe için "Bu sezon da aynısı olur mu" sorusu gündemde. Spor yazarı Faik Çetiner, Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi

Süper Lig'de Dünya Kupası arasının ardından sahnelenen Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakası, ligdeki sıralamayı bu sezon da değiştirdi.

Sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan bordo-mavili ekip, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Fenerbahçe'nin liderliği kaybetmesine neden oldu.

Bu sezon ligin tüm istatistiklerini alt üst ederek birçok rekora imza atan Fenerbahçe, Galatasaray'ın da galip gelmesiyle liderlik koltuğunu ezeli rakibine devretti.

Bu sezon da aynısı olur mu?

Geçen sezona Vitor Pereira yönetiminde iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, 8. Hafta sonunda 19 puanla zirvede yer alıyordu.

Sarı-lacivertliler, şampiyonluk şarkılarıyla geçen sürecin ardından 9. haftada Trabzonspor'a konuk oldu.

 

TS-FB-AA (1).jpeg
Trabzonspor karşısında kırmızı kart gören Crespo, takımını 10 kişi bıraktı / Fotoğraf: AA

 

Pereira'nın öğrencileri, hakem kararlarının günlerce konuşulduğu maçta rakibine mağlup olurken zirveyi de Trabzonspor'a kaptırdı.

İstanbul'a dönüşte binlerce taraftarın karşıladığı Fenerbahçe kafilesine eşlik eden başkan Ali Koç, elinde megafonla yaptığı konuşmayla hafızalara kazındı.

O maçın ardından büyük düşüş yaşayan sarı-lacivertli ekip, takip eden 8 haftada 15 puan kaybetmesinin ardından Pereira ile yolları ayırdı.

Karagümrük, Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor müsabakalarına Zeki Murat Göle ile çıkan sarı-lacivertliler, göreve getirdiği İsmail Kartal'la yeniden yükselişe geçse de sezonu ikinci sırada tamamlayabildi.

Dünya Kupası arasına Giresunspor yenilgisiyle giden, ardından Trabzonspor'a da kaybeden sarı-lacivertli ekipte "Bu sezon da aynısı olur mu?" sorusu gündemde.

 

Faik Çetiner-Twitter.jpg
Faik Çetiner / Fotoğraf: Twitter

 

"Yenilgilerin tek özeti kırmızı kartlar"

Spor yazarı Faik Çetiner, Fenerbahçe'nin son durumunu ve Trabzonspor yenilgisinin olası etkilerini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin son 2 lig maçındaki yenilgilerini takımın eksik kalması ve bireysel hatalara bağlayan Çetiner, "Yenilgilerin tek özeti kırmızı kartlar" dedi. 

Giresunspor maçında Serdar Aziz'in, Trabzonspor karşılaşmasında ise Crespo'nun kırmızı kart gördüğüne dikkat çeken Çetiner, "Fenerbahçe kırmızı kart görmese Giresunspor kazanamazdı. Crespo atılmasa, Trabzonspor da Fenerbahçe'yi yenemezdi. En kötü berabere biterdi. Giresunspor maçında 10 kişi kalmasına rağmen bir de Serdar Aziz'in rakibi asistleri var. O bakımdan ben iki maçı da 10 kişiyle oynanmasına bağlıyorum. Başka bir şey değil" diye konuştu. 

 

 

"Kadıköy'deki Galatasaray maçında ligin zirvesini görür"

Bu sezonki Trabzonspor yenilgisinin geçen sezonki mağlubiyet gibi benzer sonuçlar doğurmayacağını düşünen Çetiner, şu ifadeleri kullandı:

Geçen seneyle bu senenin alakası yok. Geçen seneki takım başkaydı. Bu seneki ise iyi bir takım. Teknik direktör de iyi bir teknik direktör. Zaman zaman o da hatalar yapıyor ama Fenerbahçe geçen sene düştüğü o duruma düşmez. Zaten Kadıköy'de 2 hafta sonra bir Galatasaray maçı var. O maçta ligin zirvesini görür. Fenerbahçe o maçı Fenerbahçe kazanırsa Galatasaray arkasını getiremez. Fenerbahçe yenemez ya da yenilirse çöküş ve düşüş o zaman başlar. Bu maça kadar bir şey olmaz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Zorlanacağı maç Antalya deplasmanı"

Fenerbahçe'nin Galatasaray derbisine kadar Hatayspor ve Antalyaspor maçlarında kendini toparlayacağını düşünen Çetiner, "Fenerbahçe Hatay'ı rahat yener. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Zorlanacağı maç bir sonraki Antalya deplasmanı olabilir. Antalya kötü durumda. Orada biraz zorlanır ve Galatasaray maçına öyle çıkar. Derbiye en kötü artı 6 ya da 4 puan alarak çıkacaktır" diyerek sözlerini noktaladı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU