Rüşvet soruşturması kapsamında Avrupa Parlamentosu ofislerinde arama yapıldı

Şu ana kadar soruşturma kapsamında yapılan aramalarda ele geçirilen 1 milyon euroya yakın paraya el konuldu

Fotoğraf: AA

Katar'ın, ekonomik ve siyasi kararları etkilemek amacıyla bazı Avrupa Parlamentosu (AP) çalışanlarına rüşvet verdiği gerekçesiyle başlatılan soruşturmada, Belçika polisi AP ofislerine arama yaptı.

Bu, cuma gününden bu yana Brüksel'de yapılan 20. arama. Şu ana kadar 1 milyon euroya yakın paraya el konuldu.

AP tarihindeki "en büyük yolsuzluk skandalı" olabileceği belirtilen olayla ilgili olarak Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola da "Avrupa demokrasisi saldırı altında" diye konuştu.

Parlamento milletvekilleri skandalı bugün yapılacak oturumda görüşecek. Parlamentonun Perşembe günü soruşturmayla ilgili bir kararname açıklaması bekleniyor. AB'den haberler aktaran Euractiv haber sitesi de iddialar nedeniyle AP'nin Katar'la iş birliğini durdurduğunu aktardı.

 

Belçikalı savcılar bir şüphelinin evinde 600 bin euro, bir milletvekilinin evinde de 150 bin euro, Brüksel'deki bir otel odasındaki bavulda da birkaç yüzbin euro nakit para bulunduğunu açıkladı.

Bilgisayarlar ve cep telefonlarına da el kondu.

Belçika polisi Katar'dan rüşvet aldıkları iddiasıyla şu ana kadar dört kişiyi gözaltına aldı. Bunlar arasında, iddiaların ardından görevden alınan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı, Yunan milletvekili Eva Kaili de bulunuyor. Katar ise iddiaları reddediyor.

 

Independent Türkçe, BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU