HDP'li Pekgözegü: Asgari ücret, net 12 bin 500 lira olmalı

Pekgözegü "Bakan Bilgin, anket yaparak aslında sarayın dehlizlerinde çoktan belirlenmiş olan asgari ücret rakamının algısını yaratmaya, toplumu bu rakamlara alıştırmaya çalışıyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, asgari ücretin net, 12 bin 500 lira olması gerektiğini belirtti.

Pekgözegü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla ilgili, "Kınıyorlar, aklıyorlar ve cezasızlık politikası uyguluyorlar. Biz de onlara aklamayın ve yargılayın diyoruz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Asgari ücretin seçimlere yönelik propaganda malzemesi haline dönüştürüldüğünü savunan Pekgözegü, bunu bütçe görüşmelerinde yaşanan tartışmalarda gördüklerini söyledi.

Pekgözegü, Türkiye'nin bir "asgari ücretliler ülkesi" olduğunu, bu yüzden asgari ücret tartışmalarının çok ciddi önem kazandığını kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, asgari ücreti belirlemek için bir anket çalışması yaptıklarını söylediğini anımsatan Pekgözegü, "Zaten sendikaların, sendikalara üye olan işçilerin sayısı sınırlı sayıda. O sendikaların bile sesini duymak istemeyen Vedat Bilgin, anket yaparak aslında sarayın dehlizlerinde çoktan belirlenmiş olan asgari ücret rakamının algısını yaratmaya, toplumu bu rakamlara alıştırmaya çalışıyor" diye konuştu.

Pekgözegü, asgari ücretin net 12 bin 500 lira olması gerektiğini ifade etti.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU