İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: 9 bin 600 düzeyinde bir asgari ücretin verilmesi gerektiğine inanıyoruz

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "Ekim ayında başlatılan, yeni ekonomi modeli altında milletimize sunulan o yanlış projenin bir yıkım süreci ile karşı karşıyayız" diye konuştu

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, bugün partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Açıklamasında enflasyon oranının bugün açıklandığını hatırlatan Zorlu "Asgari ücretin de ne olacağı sorusu hepimizin malumu. Biz asgari ücretin önümüzdeki ocak ayı itibariyle yapılması muhtemel zam çerçevesinde en az 9 bin 200 TL olması gerektiğini, kendi önerimiz ise İYİ Parti olarak 9 bin 600 düzeyinde bir asgari ücretin vatandaşlarımıza verilmesi gerektiğine inanıyoruz. İşverenlerimizin de bu yükün altında kendilerini rahat hissedebilmeleri adına vergi boyutuyla da devletin desteğinin sürmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zorlu şöyle devam etti:

Seçim yaklaşırken milletimize sunulmak istenen baz etkisi senaryosunu başladığına ifade edebilirim. Oysa elimizde çok önemli bir rakam var. 1 Aralık 2022’de TÜFE 21.31; 5 Aralık 2022’de baz etkisiyle düşmüş olmasına rağmen 84,04 puan. Vatandaşlarımızın şunu iyi bilmesini çok istiyoruz: bu açıklanan rakamda fiyatların gerilemesi anlamına gelmiyor, baz etkisi olsa fiyat artışlarında bir yavaşlama eğiliminden söz edebiliriz. Bugün geldiğimiz hayat pahalılığı, hakikaten Cumhuriyet tarihimizin en önemli krizlerinden bir tanesidir. Bu fiyat artışlarına neler sebep oluyor dersek, daha uzağa gitmeye gerek yok. Ekim ayında başlatılan, yeni ekonomi modeli altında milletimize sunulan o yanlış projenin bir yıkım süreci ile karşı karşıyayız.

İYİ Parti’nin Enflasyonla Mücadele Programı'nın önümüzdeki günlerde kamuoyula paylaşılacağını vurgulayan Zorlu "Sayın Genel Başkanımıza sunuldu, önümüzdeki günlerde ekonomi kurmaylarımız milletimizin karşısına geçecek ve ekonomi gerçekten nasıl düzelteceğimizi sizlerle paylaşacağız" dedi.

"Farklı partileriz, iş birliği içerisinde bir rekabeti sürdürüyoruz"

Zorlu, bir gazetecinin CHP’nin açıkladığı İkinci Yüzyıl Programı ve Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarıyla ilgili sorularına şu yanıtı verdi:

“Bu CHP’nin karar ve idaresi, kendi politikaları çerçevesinde milletimizle paylaştıkları bir fotoğraf. 6'lı Masa’nın ortak vizyon belgesi ortaya koyduğu ortak değerlendirmeler şüphesiz büyük bir hassasiyet bizim için. Biz bir yandan baktığımızda farklı partileriz, iş birliği içerisinde bir rekabeti sürdürüyoruz. Dolayısıyla da bu değerlendirmeyi milletimizin takdirine sunmak isteriz.

Milletimiz 13’üncü Cumhurbaşkanı’nın kim olacağını merak ediyor. Sayın Genel Başkanımız, partilerimizin yetkili kurulları hassasiyetle süreci takip ediyor. En önemlisi milletimizin bu konudaki talep ve arzularını kesinlikle partimizin kurumsal görüşleri içerisinde en önemli yeri oturtacağımızı bilmesini istiyoruz ama henüz adaylık konusunda 6'lı Masa’da bir değerlendirme yapılmış değil. İsimler üzerinden bir tartışma oluşmuş değil. Dolayısıyla yakın bir gelecekte bunun başlayabileceği kanaatindeyiz. O gün geldiğinde biz de yetkili kurullarımızı toplayarak bu konudaki kararımızı gerek muhataplarımızla gerek milletimizle paylaşmış olacağız.

 

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU