Erdoğan: Terör örgütlerine destek veren bir Avrupa ile ortak gelecek hayalimiz olamaz

Erdoğan, gıda krizini çözmek için Putin ve Zelenski ile görüşeceğini bildirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen TRT World Forum'da konuşuyor.

Son yıllarda yayıncılık konusunda Türkiye'nin çok ciddi mesafe aldığını söyleyen Erdoğan, "Televizyon seyircilerinin en çok rağbet gösterdiği programların başında artık TRT'nin yapımları geliyor. Bir dönem yabancı dizilerin istilasına uğrayan ülkemiz bugün dünya çapında dizi, belgesel programlarına imza atıyor. İstanbul ev sahipliği yaptığı film ve dizilerle de küresel bir çekim merkezine gelmiştir. . Türk dizileri Türkiye'nin doğru tanıtımında önemli rol oynuyor. Bu gelişme turizm rakamlarını da olumlu etkiliyor.Her yıl ülkemizi ziyaret eden 50 milyon insanın önemli bir bölümünü Türk dizilerinden etkilenenler oluşturuyor" dedi.

"Putin ve Zelenski ile görüşeceğim"

Erdoğan, konuşmasında Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak şunları kaydetti:

Kritik ürünlerin sevkiyatının durması küresel çapta gıda krizine neden oldu. Krizi çözmek amacıyla pazar günü Sayın Putin'le görüşmem olacak, yine sayın Zelenski ile görüşmem olacak. İstiyoruz ki az gelişmiş ülkelere bu tahıl koridorundan, tahıl ambarından bu imkanları gönderelim. Tahıl koridorundaki krizin aşılması ülkemizin girişimleri sayesinde olabilir. Türkiye krizin değil çözümün safında duruyor. 

"Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerine gizli açık destek veren bir Avrupa ile ortak gelecek hayali kurmamızın zor olduğu açıktır"

"Son dönemde yaşanan krizler, Avrupa'nın üzerine ina edilen refah mimarisinin ne kadar kırılgan olduğunu göstermiştir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerine gizli açık destek veren bir Avrupa ile ortak gelecek hayali kurmamızın zor olduğu açıktır. Bize uygulanan örtülü ambargoları saymıyorum bile. Biz 2. Dünya Savaşı'ndan sonra tercihimizi Avrupa ile yol yürümekten yana kullanmış bir ülkeyiz. Yaptığımız onca fedakarlığa rağmen birliğimizi tehdit eden terör örgütleri ile mücadelemizde yalnız bırakıldığımızı asla unutmayacağız. Binlerce TIR silah, mühimmat Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerine gönderilmiiştir. Gönderen ülke NATO'da beraber olduğumuz ülke. Yok diyor böyle bir şey. Video yayınlarını kendilerine gösteriyoruz. Teröristlerle verdiğimzi mücadelede bize kalkıp kimse hesap soramaz.DEAŞ'a karşı en ağır darbeyi biz vurduk. Benim diyen ülkeler acaba DEAŞ'la herhangi bir mücadele veriyor mu? Hayır. Bunlarla mücadeleyi veren ülke biziz. Sınırlarımızın güvenliği için başlattığımız harekatları yürütecek kararlılığıa sahip olduğumuzu herkese gösterdik.  

Ege'de ve Akdeniz'de Yunanistan'ı hesapsızca destekleyerek provokatif girişimlerine destek verenlere de eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. NATO'da beraberiz ama geliyorsun Yunanistan'ın adalarını silahla donatıyorsun, biz hala F-16 meselesini parasını verdiğimiz halde sizinle çözemedik. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU