Babacan: Benden sonra göreve gelen bir bakan "Öyle bir miras bırakmışsınız ki yiyoruz yiyoruz, bitmiyor" dedi

Babacan, "İktidar, asılsız bir korku yayıyor. 'İktidar değişirse sosyal yardımlar kesilir' diyorlar. Böyle bir şey yok" dedi

Fotoğraf: ANKA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, düzenlediği basın toplantısında, partisinin Sosyal Politikalar Eylem Planı’nın ikincisini açıkladı.  Böylece DEVA Partisi’nin eylem planlarının sayısı 17’ye yükseldi. 

Babacan toplantıda iktidara yönelik eleştirilerde de bulundu.

Bakanlığı bıraktıktan sonra kendi yerine gelen bir bakanla yaşadığı diyaloğu anlatan Babacan, "11 yıl bu ülkenin ekonomisini yöneten ekibin başında oldum. İbrahim (Çanakcı) Bey, ekonomi yönetiminde teknik ekibin başındaydı. Görevimizi devasa bir başarı hikayesi bırakarak devrettik. Benden sonra göreve gelen bir bakanın ifadesini söylüyorum: ‘Sayın Başkan’ım, öyle bir miras bırakmışsınız ki yiyoruz yiyoruz, bitmiyor’ dedi. İsmi gizli kalsın. Hamdolsun sayısız hizmetlerde bulunduk. Hatalarımız da oldu ama ders alarak DEVA Partisi’ni kurduk. En önemli başarılarımızdan birisi, mutlak yoksulluğu sıfırlamamızdı. Bu büyük utanca son verdik. Bugün ne yazık ki yeniden geldi" dedi.

"İktidar, asılsız bir korku yayıyor. Mesela ne diyorlar? ‘İktidar değişirse sosyal yardımlar kesilir’ diyorlar. Böyle bir şey yok" ifadelerini kullanan Babacan, "Bu iktidarın en büyük yalanını afişe ediyorum. Yapılan yardımlara, kazanılmış haklara göz dikecek hiç kimseye biz geçit vermeyiz. DEVA Partisi buna hiçbir zaman müsaade etmez" diye konuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU