Suat Kılıç: Bayram ve resepsiyon trafiğine bakıldığında ittifakta olmadığımız görülmektedir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin kazanmış olduğu 63 belediyenin çatısı altında 1 büyükşehir, 1 il belediyesi olmak üzere Milli Görüş belediyeciliğinin örneklerini bugünden geleceğe sergileyeceklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Yeniden Refah Partisi, yarın Merkez Karar Yönetim Kurulu’nu toplayacak. Sonrasında ise il sorumluları ile toplantı yapılacak. 27 Nisan Cumartesi günü ise il başkanlarıyla bir başka toplantı yapılacak. 28 Nisan Pazar günü ise yerel seçimlerden belediye kazanan 63 belediye başkanı, il genel meclisi üyeleriyle birlikte yerel yönetimler değerlendirme toplantısı gerçekleştirilecek. 

Suat Kılıç, açıklama sonrası soruları da yanıtladı. Kılıç, “Yeniden Refah Partisi olarak kendinizi hala Cumhur İttifakı paydaşı olarak görüyor musunuz?” sorusuna dair şunları söyledi:

Her iki parti yetkilileri tarafından gerekli açıklamalar yapıldı. Seçim öncesinde de açıklamalar yapıldı. AK Parti tarafından daha öncelikle açıklamalar yapıldı. Seçim ve bayram trafiğine bakıldığında en son resepsiyon trafiğine bakıldığında ittifakta olmadığımız görülmektedir. Ama bu demek değildir ki Türkiye’nin hayrına, milletimizin esenliğine olan konu başlıklarında Yeniden Refah Partisi geri duracaktır. Türkiye için gereken ne olursa Yeniden Refah Partisi her türlü katkıyı vermeye, her zaman her zeminde hazır olacaktır. Bu anayasa konusunda olabilir. Ekonomideki bir problemin çözümü hususunda olabilir. Her doğru konuyu parti olarak desteklemeye devam edeceğiz.

Kılıç, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili soruya şu cevabı verdi:

Anayasa değişikliği talepleri gündeme geldiğinde kendi beklentilerimize ilişkin çalışmalarımızı başlattık ve devam ettiriyoruz. Katkı veren taraf olmaktan çekinmeyiz. Yeter ki bizim değiştirilmesine ‘evet’ diyeceğimiz maddelerle Türkiye’nin sorunları çözüme kavuşsun. Olmazsa olmazlarımız bellidir. Kuvvetler ayrılığının kuvvetlendirilmesi lazım. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki net sınırların net bir şekilde belirlenmesi lazım. Bağımsız yargının adaleti tecil ettireceği koşulların oluşturulması lazım. Bunlar olduktan sonra iş birliğine varız. Yeni Anayasa değişikliği talebi AK Parti’den de gelse, Yeniden Refah Partisi’nin ilke ve değerleriyle bağdaşmak kaydıyla bu teklife ‘evet’ deriz. Ama görünen o ki parlamentoda çoğunluk AK Parti ve MHP’de. Bu değişiklik kısa sürede konuşulup karara bağlanabilecek bir konu değil. Somut teklif geldiğinde söylenecek sözümüz olacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU