Meclis'te kavga: AK Parti'li Işık'ın yumruk attığı İYİ Parti'li Örs hastaneye kaldırıldı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs tedavi altına alındı

Bütçe görüşmelerinin 2'nci gününde İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz'ın kürsüde konuşma yaptığı sırada AK Parti'li vekiler ile İYİ Parti milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

Kavgaya dönüşen tartışmada AK Parti'li Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Kafasında açılma meydana gelen Örs tedavi altına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kalp rahatsızlığı olan Örs'ün kalp pili kullandığı ve bir gün yoğun bakımda tedavi altında kalarak kalp pilinin değiştirileceği bildirildi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş yaşananları şöyle aktardı:

Alpay Özalan ile Zafer Işık üzerimize geldi. Işık, Hüseyin Bey’e yumruk attı. Hüseyin Bey’in kaşı açıldı yumruktan dolayı. Elinde bir cisim mi vardı, yüzük mü vardı? Herhalde bir şey vardı. AK Parti artık seçim yaklaştıkça, genel başkanları nasıl her yerde kendilerinden olmayanlara hakaret ediyor ve saldırıyorsa, şimdi burada da vekillere saldırıyor.

Hayata döndürüldü

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur yaptığı ilk açıklamada, Örs’ün elektroşok ile hayata döndürüldüğünü söyledi.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu da Örs'ün olayı yatıştırmak adına davranırken Zafer Işık'ın parmağındaki yüzükle vurması sonucu ağır şekilde yaralandığını belirtti. Örs'ün hayati tehlikesinin olduğunu belirten Zorlu, "İYİ Parti olarak her konuda sorumlu muhalefet anlayışıyla hareket ediyoruz ama öyle anlaşılıyor ki mevcut siyasi iktidar çaresizliğin, yaklaşan seçimlerin verdiği buhranla bu şekilde acımasızca bir saldırı durumunu tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Işık: Özür dilemeyeceğim

Diğer yandan  Zafer Işık da yaşananların ardından yaptığı açıklamada özür dilemeyeceğini belirtti.

FiFa_FFWAAAuLkQ.jpg
Zafer Işık Fotoğraf: Twitter

Diken'den Bilal Çelik'e konuşan Işık "Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur" ifadesini kullandı. Işık kendisinin kamuoyuna bir açıklama yapmayacağını AK Parti grubu ‘lüzum görürse’ açıklama yapılacağını söyledi.

AK Parti'li Elitaş, milletvekili Örs’ün sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, vekillerin birbirleri arasında tartışma yaşayabileceğini ancak bunun fiziki boyutta olmaması gerektiğini vurguladı.

Elitaş, "Hepimiz milletvekilliğini bıraktıktan sonra hangi partiden olursa olsun dostum, arkadaşım gibi sarılacak bir noktaya gitmemiz gerekir. Biz tekrar Hüseyin Bey'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Durumu iyiymiş hamdolsun" dedi.

CHP’li Özkoç:  AKP iktidarının zorbalıkla yönetim anlayışı da işte tam da budur

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç saldırıya dair, Örs'ün, milletvekili olarak kendi fikirlerini söylerken AK Parti Milletvekili Zafer Işık tarafından yumruklandığını belirtti

Örs'un sağlık durumuyla ilgili bilgi aldıklarını ifade eden Özkoç, "Şu anda kalp ritminin düzeninin sağlanabilmesi için uyutuluyor. Peki bunun hesabını AKP iktidarı ya da bu aşağılık saldırıyı yapan Zafer Işık verecek mi? Vermeyecek” diye konuştu.

Özkoç, “Yaptıkları çok matah bir şeymiş gibi kendi aralarında gülüşerek konuşuyorlar mı? Konuşuyorlar. TBMM'de bir milletvekilinin Allah muhafaza başına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek? Hiç kimse. AKP iktidarının zorbalıkla yönetim anlayışı da işte tam da budur" dedi.

Akşener: Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Örs’ü hastanede ziyaret etti.

Twitter'dan, "Şükürler olsun durumu iyi" diyen Akşener, "Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu’ndan ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Örs’ü ziyaret etti.

Örs ailesi, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve doktorlar ile görüşerek, Hüseyin Örs’ün sağlık durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Independent Türkçe, ANKA, Diken, AA

DAHA FAZLA HABER OKU