İsrail asıllı yıldız oyuncu Natalie Portman, Kanye West'in açıklamalarına yanıt verdi

West gamalı haç paylaşmış ve Hitler'i sevdiğini söylemişti

Natalie Portman, Siyah Kuğu'daki performansıyla 2011'de En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanmıştı (AFP)

İsrail asıllı ABD'li aktris Natalie Portman, Kanye West'in açıklamalarıyla gündeme oturan antisemitizm hakkında konuştu. Ünlü oyuncu dün Instagram'dan yaptığı açıklamada “Antisemitizmin tekrar ortaya çıkışını görmek kalbimi sızlatıyor” ifadesini kullandı.

"Bu nefrete karşı sınırsız sevgiyle mücadele edilmeli. Bugün, bütün Yahudi kardeşlerime sevgilerimi iletiyorum" diyen Portman, sözlerini şöyle sürdürdü:

Aynı zamanda şiddet içeren söz ve eylemlere karşı yanımızda duran herkese sevgilerimi gönderiyorum. Bunları dinlemek acı verici ve korkutucuydu. Bizimle antisemitizme ve her türlü ırkçılığa karşı sesini yükseltmeye devam edenlere çok teşekkür ederim.

41 yaşındaki oyuncu, Hikayeler kısmında da The New York Times'ın Twitter'daki nefret söylemiyle ilgili haberini "Sayılar ürkütücü. Bu özgürlük değil" mesajıyla paylaştı.
 


Habere göre Elon Musk'ın platformu satın almasının ardından Twitter'da Yahudilere yönelik antisemitik söylemler yüzde 62 arttı. Musk ise bu haberi "Tamamen yanlış" diyerek yalanlamıştı.

West ekimde ABD Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı uyarı durumu DEFCON'a atıf yaparak "Yahudi halkı üzerinde 3. seviyede uyarı durumu" yazan bir mesajı ekimde Twitter'da paylaşmıştı. Bunun için özür dileyen West, Paris Moda Haftası'na "Beyazların Hayatı Önemlidir" yazan bir kıyafetle katılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adidas, Gap, Balenciaga JPMorgan Chase gibi pek çok ünlü şirket West'le ilişkisini noktalamıştı.

West komplo teorisyeni ABD'li sunucu Alex Jones'a perşembe verdiği röportajda Adolf Hitler ve Nazilere olan hayranlığını dile getirmişti. West'in Twitter hesabı bunun ardından "şiddete teşvik ettiği" gerekçesiyle askıya alınmıştı.

West ayrıca hesabı kapatılmadan önce gamalı haç fotoğrafı paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe, MetroYahoo Entertainment

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU