Zorlu: İYİ Parti ve CHP'nin uzlaşma fotoğrafı göstermesi hayati

"Kulak çekme gibi ifadeler çok yanlıştır; siyaset hedefimizin içerisinde esas alabileceğimiz bir yaklaşım değildir"

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP ile birlikte partisinin bir uzlaşma fotoğrafı vermesinin altılı masanın geleceği açısından hayati olduğunu vurguladı.

Zorlu, Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin’e açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erkin’in bugünkü köşe yazısının bir kısmı şöyle:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday, konuşmalara bakınca. İnatla Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum, endişeli davranıyorum” dedi. Yanıtı da CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker (TV100/25 Kasım 2022)” diyerek verdi. Ben de bu tartışmaları İYİ Parti lideri Meral Akşener'e en yakın isimlerden parti sözcüsü Kürşad Zorlu'ya sordu. Zorlu çarpıcı açıklamalar yaptı ve tartışmaları bitirdi:

 “… Son günlerde Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinden başlayan ancak farklı bir yöne evrilen tartışmaların, ülkemizin gerçek sorunları karşısında bir an önce geride bırakılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz partimizin görüş zenginliğine ve çeşitliliğine dikkat çekerek, sözlerinin Sayın Ağıralioğlu'nun kendi görüşü olduğunu ifade ettik. Kendisi de bunun böyle olduğunu zaten vurguladı. Bununla birlikte ‘Kulak çekme' gibi ifadeler çok yanlıştır; siyaset hedefimizin içerisinde esas alabileceğimiz bir yaklaşım değildir.

 “… Bir defa millet bizden bu tartışmalardan çıkıp onların gerçek sorunlarına kulak kesilmemizi beklemektedir. Millet ittifakının iki paydaşı ve altılı masanın çekirdeği olarak İYİ Parti ve CHP'nin el birliği ile rasyonel ve halkın arzusunu esas alan bir uzlaşma fotoğrafını göstermesi aslında 6'lı masanın geleceği ve başarısı bakımından da hayatidir.”

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU