Rusya, Türkiye'ye "Suriye'de itidalli davranması" yönünde çağrıda bulundu

Rus büyükelçinin açıklamasına göre Türkiye, harekat öncesi Moskova'yı bilgilendirmedi

Fotoğraf: AA arşivi.

Rusya, Türkiye'ye Suriye'de "aşırı" askeri güç kullanmak konusunda itidalli davranması ve gerilimin tırmanmasına izin vermemesi yönünde çağrıda bulundu.

Rus haber ajansı RIA'da yer alan habere göre Rusya'nın Suriye'de görevlendirdiği elçi olan Aleksandr Lavrentyev, "Türk meslektaşlarımıza gerilimin artmasını önlemek için yalnızca kuzey ve kuzeydoğu Suriye'de değil, tüm bölgede itidalli davranma çağrısında bulunacağız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk savaş uçakları pazar günü Suriye ve Irak'a hava harekatı düzenlemiş, PKK ve Ankara'nın PKK'nın bir kolu olarak nitelediği YPG ile ilişkili hedefleri vurmuştu.

Lavrentyev, Türkiye'nin harekatlar ile ilgili Rusya'yı öncesinde bilgilendirmediğini belirtti.

Lavrentyev, "Türk ortaklarımızın Suriye topraklarında aşırı güç kullanmak konusunda ikna olacaklarını umuyoruz" dedi ve Rusya'nın "Kürt sorununa" barışçıl bir çözüm bulmak üzere ilgili taraflar ile birlikte çalışabileceğini belirtti.

Rus TASS haber ajansında yer alan habere göre ise Lavrentyev ABD'li bir askeri birliğin Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilmesinin, bölgede "istikrar" sağlanmasına katkıda bulunacağını söyledi.

 

Reuters

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU