ABD: Suriye'de istikrarsızlığa neden olacak her türlü askeri eyleme karşı çıkıyoruz

“Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz”

Fotoğraf: AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD'nin Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıracak her türlü askeri eyleme karşı çıkmaya devam ettiğini söyledi.

Sözcü dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı harekatın, IŞİD ile mücadele hedefi üzerinde etkisine dair endişelerini Ankara'ya ilettiklerini ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık sözcüsü Türkiye'nin yanısıra Suriye'de destekledikleri gruplara da saldırı ve gerilimi tırmandırmama çağrısında bulunduklarını kaydetti.

Sözcü, "Suriye'de durumu istikrarsızlaştıran ya da Irak ordusu ile eşgüdümlü olmayan askeri eylemler aracılığıyla ülkenin egemenliğini ihlal eden her türlü askeri eyleme karşı çıkmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin güneyinde gerçekleşen ve birden fazla sivilin ölümüne yol açtığı ifade edilen son saldırıların da karşısındayız" dedi.

Geçen hafta İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen bombalı saldırının ardından, Türkiye haftasonu Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı düzenlerken, harekat sonrası dün Suriye'nin kuzeyinden Gaziantep Karkamış ilçe merkezine yapılan havan atışı sonucu ise üç kişi hayatını kaybetti. 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU