Çalışanlar ültimatoma "sert" tepki verince Elon Musk uzaktan çalışma konusunda geri adım attı

Milyarder, çalışanlarına yeni çalışma koşullarını kabul etmeleri için perşembe öğleden sonraya kadar süre vermişti

(AFP)

Elon Musk, "son derece sert" ültimatomuna gelen tepkilerin ardından Twitter çalışanlarının uzaktan çalışmasıyla ilgili tutumunu yumuşatmış görünüyor.

Milyarder, sosyal medya platformu çalışanlarına şirketteki yeni çalışma kültürüne kendilerini adamaları ya da ayrılmaları için perşembe günü doğu saatiyle 17.00'ye kadar süre vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak CNN'in haberine göre bazı çalışanlar, Musk'ın yeni diktasını kabul etmek yerine San Francisco merkezli şirketten ayrılmayı tercih edince Musk'ın evden çalışanlara yönelik yaklaşımını değiştirdiği görüldü.

Musk, şirketi 44 milyar dolara devralmasının ardından çalışanlara evden çalışmaya son verdiğini söyleyerek herkesin haftada en az 40 saat ofiste olması gerektiğinde ısrar etmiş, aksi takdirde yöneticilerin, istifa ettiklerini varsayacağını belirtmişti.

Çarşamba günüyse çalışanlarına "Twitter 2.0"ı kurmak için "yüksek yoğunlukta uzun saatler" çalışmaya hazır olmaları gerektiğini söylemişti.

Ancak perşembe günü öğleden sonra, belli ki personeli elinde tutmak amacıyla, uzaktan çalışmayla ilgili tutumunu netleştiren bir e-posta daha gönderdi.

CNN'in ulaştığı e-postada Musk, "Uzaktan çalışmayla ilgili onay için gereken tek şey, yöneticinizin mükemmel katkı sağladığınızdan emin olduğuna dair sorumluluk alması" dedi.

Personelden ayda en az bir kere yüz yüze toplantılara katılmasının beklendiğini de ekledi.

Ve bu e-postadan sadece 20 dakika sonra, yöneticileri yeni politika konusunda uyaran bir e-posta daha gönderdi.

Musk, "Malumu ilam etme riskini göze alarak söylüyorum, kendisine rapor veren birinin mükemmel iş çıkardığına veya uzaktan olsun ya da olmasın, belirli bir rolün zaruri olduğuna dair yanlış beyanda bulunan herhangi bir yönetici şirketten çıkarılacaktır" diye yazdı.

Dünyanın en zengin kişisi, kaotik bir sürecin ardından geçen ay devraldığı şirketin üst düzey yöneticilerini anında kovmuştu. Bir hafta sonra da şirketin 7 bin 500 kişilik iş gücünün yarısını ve çok sayıda bağımsız yükleniciyi işten çıkarmıştı.

Satın almadan önce Twitter, kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey tarafından getirilen "sonsuza kadar evden çalışma" politikasına sahipti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU