Gelecek Partisi'nden Ümit Özdağ'a yanıt

Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan, Özdağ’ın “kendi komplo dünyasındaki zırvaları sözüne güvenilir bir ismi kullanarak doğrulatmaya çalıştığını” ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Ahmet Davutoğlu hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi.

Özdağ için isim vermeden “Atanamamış Bond” ve “Yerli Wilders” nitelemesi yapan Özcan, “Tam bir ergen ve sorumsuz provokatör tahrikleriyle kendi komplo dünyasındaki zırvaları sözüne güvenilir bir ismi kullanarak doğrulatmaya çalışıyor!” dedi.

Özcan Twitter’dan şunları ifade etti:

7 Haziran seçimleri öncesinden başlayıp, Kasım seçimleri ve sonrasında devam eden terör dalgası sırasında neler olduğunu merak ediyormuş? Seni zamanında ‘Öcalan’ın sorgusuna alacağız’ diye kim trollemişse yine onlar trollemiş anlaşılan! Ama yine de söyleyelim ne olduğunu. Bugün kayıkçı kavgası verdiğin isim bir tarafta kendi genel başkanına kumpas kurarken, o dönemde milletvekili olduğun parti Türkiye’yi istikrara kavuşturmak için gerekli koalisyona hayır diyordu! Diğer taraftan PKK’sı, FETÖ’sü, IŞİD’i aynı anda Türkiye’ye saldırıyorlardı. Hükümet önce Allah’ın yardımı sonra milletimizin desteğiyle terörü o gün yendi.

“Ama Sayın Davutoğlu terörü yenerken arkasından ihanet terörü estirenleri yenemedi! ‘Onların hainliğine yenilmek mi yoksa memleketin yine kaosa girmesi mi’ arasında ülkenin selametini tercih etti” diyen Özcan, “Birilerine bunlar yanlış gelebilir. Çünkü bu tercihleri anlamak için adam olmak gerekir. Haysiyetli olmak gerekir. Vakar nedir bilmek gerekir. Bugün ne acıdır ki bir yanda hukuku ayaklar altına alan bir iktidar diğer yanda bu iktidarın cürümlerini, beceriksizliklerini, ekonomiyi iflasa sürüklemesini perdelemek için kendini parçalayıp hedef saptırmaya çalışan ergen bir komplocu var!” ifadelerini kullandı.

Özcan, “İnşallah en kısa zamanda bu kayıkçı kavgasına da ülkemize reva görülen bu çapsızlığa ve ahlaksızlığa da son vereceğiz” diyerek Özdağ’a üslubu için “Edep ya hu!” diye seslendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ ne demişti?

İstiklal Caddesi’nde Odatv'ye de konuşan Özdağ, Davutoğlu’na 7 Haziran - 1 Kasım seçimleri arasındaki süreçle ilgili seslenerek “Ahmet konuş susma, sen bu ülkede başbakanlık yapmış adamsın korkma bildiklerini açıkla’’ dedi. 

Özdağ şöyle devam etti: 

Ahmet, bir koltuk uğruna susma, Erdoğan seni çok korkuttu, korkma bak ben ölümü göze aldım, bunları ben biliyorsam sen de biliyorsun, yakın çevrene ne söyledin kimi suçladın biliyorum. Sen sustuğun için insanlar ölüyor. Eğer bunları anlatmaktan korkuyorsan git üniversitede hocalık yap. Haziran-kasım arasında bu ülkede neler oldu? Söyle.

Odatv editörü Eneshan Solmaz'ın "Davutoğlu konuşmazsa siz bu konuyla ilgili konuşacak mısınız?" sorusuna ise Özdağ "Benzer bir süreç başlarsa açıklama yapacağım.  Buna karşı bana suikast olursa onunla ilgili de tedbirimi aldım. Geçen ay bu çerçevede olan bir olayla ilgili de TBMM’de de kapsamlı bir açıklama yapacağım" şeklinde yanıt verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU