Kendisine "istikrarlı dahi" diyen Trump, ara seçimler için eşi Melania'yı suçladığı iddiasını yanıtladı

Eski Başkan, Demokratların sürpriz ara seçim performansının ardından sağ eğilimli medyanın eleştirel yayın dalgasıyla karşı karşıya

(AP)

Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin salı günkü ara seçimlerde güçlü bir performans gösteremeyerek hem ABD Senatosu hem de Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat çoğunluğu potansiyel olarak hâlâ sağlam bırakmasının ardından bildiği tek şekilde savunma yapıyor.

Perşembe sabahı Truth Social platformuna giren eski Başkan, Cumhuriyetçi Parti'nin Temsilciler Meclisi ve Senato'yu kesin olarak ele geçirememesinden dolayı kendi müttefiklerine öfkelendiğine dair basında çıkan haberleri kınadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özellikle, Pensilvanya'nın açık Senato koltuğu için yapılan yarışta yenilen Cumhuriyetçi Parti adayı Dr. Mehmet Öz'ü desteklesin diye kendisini ikna ettiği için eşi Melania Trump'ı suçladığını öne süren bir haberi yalanladı.

Trump, "Yozlaşmış medyadan Ara Seçimlerle ilgili Kızgın olduğuma dair sahte anlatılarla beslenen pek çok insana sesleniyorum, buna inanmayın. Hiç kızgın değilim, harika bir iş çıkardım (aday olan ben değildim!) ve geleceğe bakmakla meşgulüm. Unutmayın, ben 'İstikrarlı Dahiyim'" yazan bir paylaşım yaptı.

Bir başka paylaşımındaysa şöyle yazdı:

Başarısız New York Times'ın üçüncü sınıf muhabiri Maggie Hagaman tarafından, harika eski First Lady'miz Melania'yı ve Sean Hannity'i suçladığıma, beni Dr. Öz'ü Desteklemeye zorlamalarına kızdığıma dair bir Sahte Haber yayılıyor. Her şeyden önce Öz harika bir adam, gerçekten çok çalıştı ve çok iyi bir adaydı ama ben onu Desteklemeden ÇOK ÖNCE YARIŞTAYDI, onların bununla HİÇBİR ilgisi yoktu, o bir "inkarcı" değildi (onun hatası!) ve ben hiç de KIZGIN değildim. Yalan Haber!

Bu iddia, New York Times'ın, Trump dünyasından sorumlu, sağlam kaynaklara sahip muhabiri Maggie Haberman tarafından ortaya atılmıştı. Çarşamba günü Haberman, "Trump bu sabah özellikle Mehmet Öz konusunda gerçekten çok öfkeli ve Öz'ü desteklemesini tavsiye eden herkesi suçluyor ve buna, ona yakın kişilere göre, onun en iyi kararı olmadığını söylediği eşi de dahil" diye bir tweet atmıştı.

Dr. Öz, Trump'ın desteğini aldıktan sonra geçen aylarda yapılan Pensilvanya'daki Cumhuriyetçi Parti Senato ön seçimlerini, her ikisi de Trump'a yakın seçmenler için yarışan iki muhafazakar rakibini yenerek kıl payı kazanmıştı. Trump bu kararı aldığı sırada, Dr. Öz'ün muhafazakar samimiyetinin zayıflığı nedeniyle pek çok radikal sağcı ve muhafazakar yorumcu Trump'ın onu desteklemesini hoş karşılamamıştı.

Bu endişeler, Dr. Öz'ün New Jersey'de yaşama geçmişi ve temsil etmeyi umduğu eyaletle olan zayıf bağlantıları nedeniyle şu anda galip gelen rakibi John Fetterman tarafından acımasızca rezil edilmesiyle yaz boyunca doğrulanacaktı. Cumhuriyetçiler, ulusal reklam harcamaları dalgasının Demokratların adaylarını bastırmasıyla sonbahar başlarında bir canlanma yaşasa da sonuçta Cumhuriyetçi Parti adayını koyu kırmızı bölgelerde bile rekabet etmeye zorlayan vali yardımcısının kampanyasının üstesinden gelemedi.

Ülke çapında pek çok Cumhuriyetçi Parti ön seçimi onun desteğine göre belirlendiğinden ve bu nedenle çoğu kişi Cumhuriyetçi Parti'nin kötü gidişatından eski başkanı sorumlu tuttuğundan ara seçimler genel olarak Donald Trump için bir darbe oldu. Sağ eğilimli medya kuruluşlarındaki baş makale dalgası, Cumhuriyetçi Parti'nin cansız performansını takip ederek eski başkanın tepkisini tetikledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU