Kılıçdaroğlu: Merak etmeyin, Bay Kemal temiz parayı buldu

İmamoğlu'na "siyasi yasak getirileceği" iddiaları ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır. Boğazınıza takılır ve kalır. İmamoğlu'nu kimseye yedirtmeyiz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Bir ülkede iktidar kendi çıkardığı kanunda 191 değişikliği niçin yapar? Bu kanunla uğraşmanın temel sebebi ne? Temel sebebi servet transferini gerçekleştirmek. Milyonlardan alıp bir avuç kişiye vermek. Bu Türkiye'nin geldiği açmazın birinci aşamasıdır. Bunu Robin Hood taktiğiyle yapıyorlar. Yapılan alt gelir gruplarından üst gelir gruplarına servet transferidir. Açıkça söylüyorum hırsıza, yolsuza servet aktarılmıştır. Bu beylere yetmiyor. Doymadıkları için yetmiyor" dedi.

Merkez Bankası'nın rezervleri ile ilgili yorumlarda bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Merkez Bankası'nın ihtiyat akçesi vardır. Kara gün akçesidir. Merkez Bankası fiyat istikrarını sağlamak için gerektiğinde en son başvurulacak kaynaktır. Bugüne kadar hiçbir iktidar el sürmedi ve her iktidar Merkez Bankası'nın ihtiyat akçesini gözü gibi korumayı bildi. Yüzde 20'sini kara gün parası olarak aktarıyor Merkez Bankası. Bunlar bir kanun çıkardı, 78 milyar lirayı aldılar. 2019 yerel seçimlerinden hemen önce. Seçimi finanse etmeleri gerekiyordu. Millet bunlara öyle bir tokat attı ki bugün hala Ankara, İstanbul, Mersin, Adana diyorlar. Bu milletin vicdanına, ahlakına, erdemine güveniyorum. Merkez Bankası'nın parasına el koydukları için Merkez Bankası'nın kasasında bir cent bile yok.

"Kirli para" tartışması

Konuşmasındai "Tam 9 kez çıkardıkları bu kanunu değiştirdiler. Bu kirli para nereden gelirse gelsin 'Başımın üstüne' dediler" diyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Tam 9 kez bu teklifi yaptılar. Uyuşturucuyu serbest bırakırsan, parayı Türkiye'de aklarsan ne diyecek uyuşturucu baronu? "Ben de Türkiye'ye gideyim" diyecek. Bu yılın ilk 8 ayında ülkemize gelen kara para yabancı sermayenin tam 4 katı. Neyin sonucudur bu? "Paranın rengi, dini nedir hiç sormadık. Çünkü paranın rengi, dini yoktur para paradır" diyordu sarayda oturan zat. Ancak paranın rengi vardır. Beyaz para, kara para, kirli para vardır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik eleştirilerde de bulunan Kılıçdaroğlu, "Biri çıkmış 'Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz' diyor. Bu itirafı için teşekkür ederim. Burası Kolombiya mı? Ne demek haftada 5 bin kişi. Kendiler itiraf ediyor ama bana kızıyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

Sırp çete lideri İstanbul'da yakalandı. 8 yıldır İstanbul'da villada oturuyor beyefendi. Saray, fotoroman ne yapıyorlar? Ağırlıyorlar herhalde. 8 yıldır beyefendi orada. Polis arama, kazı yapıyor. Kaybolan erkekler, kadınlar var. Biz üstlerine gittikleri zaman hareket ediyorlar ama bunlar beceremezler. Parayla teslim alınmışsanız iradeniz teslim alınmış demektir. Bunlar İstanbul'da her türlü pisliğe bulaşıyor. Bana 'ispat et ispat' diyorlardı ya. Daha neyini ispat edeyim? 8 yıldır krallar gibi yaşıyor adam İstanbul'da. Yakasını tut ve götür mahkemeye diyorsanız ona millet karar verecek. İktidara geleceğiz, göreceksiniz. Tek tek yakalarından yapışıp hakim huzuruna çıkaracağız. Bizim fotoroman nerede? Bir insanın gram onuru olsa bir dakika durmaz istifa eder. Böyle insanlar ülkeye en büyük zararı veriyorlar. Hamisi kim? Sarayda oturan zat. El ele verip bu işleri çeviriyorlar. Balkan, Kafkas mafyası Türkiye'de at koşturuyor. Uyuşturucu yüzünden birbirleriyle rekabet ediyorlar. Daha çok kara para demek daha çok uyuşturucu demektir. Daha çok uyuşturucu ise karnını doyurmaya tavuk döner alamayan gençlerimizin met denilen zehirlerin pençesine düşmesi demek.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na destek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "siyasi yasak getirileceği" iddiaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır. Boğazınıza takılır ve kalır. İmamoğlu'nu kimseye yedirtmeyiz" ifadelerini kullandı.

"Bay Kemal temiz parayı buldu"

Birleşik Krallık'ta yatırımcılar ve finans grupları ile yaptığı görüşmelerden bahseden Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Evet geziyorum, gidiyorum, konuşuyorum ama hiç kimse endişe etmesin. Merak etmeyin. Bu kardeşiniz, Bay Kemal temiz parayı buldu. Bundan emin olmanızı isterim. Bu para sadece Türkiye için değil dünyanın her tarafına bir şekliyle gidiyor. Düşük faizli bir para. Bu paranın size gelmesi için kara paranın olmaması lazım. Ben bu parayı buldum. Sen nereleri gezdiğimi zaten bilemezsin, ben senin gittiğin yerlere gitmem ki. Sen baronlarla konuşursun ben konuşmam ki. 5 trilyon dolar yatırımcı parası olan kurumlarla görüştüm İngiltere'de. Erdoğan şimdi diyecek 'Nerden buldu nasıl konuştu' diyecek. Sen bilmezsin, sen ülke sevdası, işsizlik, yoksulluk, büyüme, temiz para, ahlak, erdem, adalet, Türkiye nedir bilmezsin. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU