Erdoğan'dan Rusya'nın tahıl anlaşması kararı ile ilgili açıklama: İnsanlığa hizmet için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz

Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesi ile ilgili Erdoğan, "Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davransa da biz insanlığa hizmet için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

"Dünyanın gelişmiş diye tarif edilen ülkeleri sağlıkta da belirli bir gelir seviyesinin üstündeki insanlara yüksek standartta hizmet veren bir sisteme sahiptir" diyen Erdoğan, "Gelişmiş ülkelerde hastane kapılarına bile yaklaştırılmadan salgınla mücadele eden insanların hikayelerine hepimiz şahit olduk. Hastaların ilgisizlikten öldüğü yaşlı bakım evlerinden görüntülerle karşılaştık" dedi.

Salgının ilk günlerinden itibaren hiçbir ayrım yapmadan elimizdeki tüm imkanları insanlık için seferber ettiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

Küresel salgınla imtihanımızı alnımızın akıyla verdik. Salgının ilk gününden itibaren hiçbir ayrım yapmadan elimizdeki tüm imkanları insanlık için seferber ettik. Gıda krizine çözüm için hayata geçirdiğimiz tahıl koridoru ile önemli adımlar attık. Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü sağlık altyapısı vardır. Türkiye Yüzyılı'nın en güçlü alanlarından birini de sağlık olarak belirledik. TURKOVAC ile Kovid-19 aşısı üretebilen 9 ülke arasına girdik. Yerli ve milli şirketler küresel çapta teknoloji üretecek seviyeye ulaştılar. Her iki alanda da girişimcilere verdiğimiz destekle hızla mesafe katediyoruz. Sağlıktaki dijitalleşmenin ve hizmet sunumundaki tecrübelerimizin verdiği imkanlarımızı yakın coğrafyadan başlayarak tüm insanlıkla paylaşıyoruz. Amacımız ülkemizi sağlık hizmetlerinde zirveye çıkarmak.

Rusya'nın tahıl sevkiyatı anlaşmasını iptal etmesi kararına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Dünya buğday üretimimin 3'te biri Ukrayna ve Rusya tarafından gerçekleştirilmektedir. İstanbul'da kurduğumuz mekanizma ile 9 milyon ton tahılın dünyaya ulaşmasını sağladık. Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davransa da biz insanlığa hizmet için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU