Prens William, Katar'daki Dünya Kupası'na katılamayacak kadar "meşgul"

Futbol Birliği'nin başkanı olmasına rağmen Galler Prensi'nin, şu anda bir insan hakları tartışmasına konu olmuş etkinliğe katılmak için programında yer olmadığı bildiriliyor

(Reuters)

Galler Prensi'nin, Erkek Futbol Dünya Kupası'na katılmak için gelecek ay Katar'a gitmeyeceği bildirildi.

Futbol Birliği (İngiltere Futbol Federasyonu'nun resmi adı -ed.n) başkanı 40 yaşındaki Prens William, sıkı bir futbol taraftarı. Öyle ki sık sık 9 yaşındaki oğlu Prens George'u Wembley'deki Euro 2020 finali gibi maçlara götürürken görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En başta William'ın Katar'daki maçlara katılması bekleniyordu ama şimdi The Sun, kraliyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde William'ın yoğun programından dolayı turnuvaya katılamayacağını aktarıyor.

Bu yıl 20 Kasım'da başlayacak Erkek Futbol Dünya Kupası'nın final maçı 18 Aralık'ta oynanacak.

Ancak William ve Galler Prensesi'nin bu zaman zarfında planlanmış bir dizi etkinliği var. Bu etkinlikler arasında Earthshot Ödülü'nü sunmak için aralık başlarında ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Boston şehrine yapacakları bir gezi de bulunuyor.

Kaynak, tutkulu bir Aston Villa taraftarı olan William ve Kate Middleton'ın günlük programlarını 6 ay önceden hazırladıklarını fakat programda "Katar için yer bulunmadığını" söyledi.

William'ın bu kararı, Katar'ın insan hakları sicili ve eşcinsel ilişkiler konusundaki duruşu nedeniyle eleştirilerle karşı karşıya kaldığı sırada geldi.

Eşcinsel ilişkiler, ülkenin katı İslamcı yöneticileri nedeniyle Katar'da yasa dışı.

Sıfırdan inşa edilen ve Dünya Kupası için kullanılacak 8 stadyumdan 7'sinin inşası sırasında bildirilen işçi ölümleri konusunda da endişe duyuluyor.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu, Dünya Kupası başlayana kadar 7 bin civarı işçinin ölmüş olabileceğini hesaplamasına karşın, Katarlı yetkililer üç iş kaynaklı ve 34 işle ilgili olmayan ölüm olduğunu söylüyor.

Uluslararası Af Örgütü de FIFA'yı, maruz kaldıkları "insan hakları ihlalleri" nedeniyle Katar'daki stadyum çalışanlarına 350 milyon sterline (yaklaşık 7 milyar 554 milyon TL) kadar tazminat ödemeye çağırdı.

Galler Prensi'nin sözcüsü, kendisine ulaşan The Sun'a yorum yapmayı reddetti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU