Kuzey Koreli kadın sığınmacının çürümüş cesedi "bir yıl sonra" Seul'deki evinde bulundu

Çürümüş cesedin kışlık kıyafetler giymesi bir yıl öncesine ait olabileceğine işaret ediyor

(AFP)

Kuzey Koreli bir sığınmacının yaklaşık bir yıldır çürüdüğü düşünülen cesedi Güney Kore'nin Seul şehrindeki evinde bulundu.

49 yaşındaki kadın, 2002'de Güney Kore'ye kaçmış ve çalışmaya başladıktan sonra başarılı bir yeniden iskan örneği haline gelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Korea Times'ın haberine göre Yangcheon bölge polisi salı günü yaptığı açıklamada, üzerinde hâlâ kışlık giysiler bulunan kadının ağır şekilde çürümüş cesedinin 19 Ekim'de bulunduğunu söyledi.

Müfettişler, cesedin çürüme derecesi ve üzerindeki kışlık giysiler nedeniyle kadının yaklaşık bir yıl önce öldüğünü düşünüyor.

Ceset, belediyeye ait bir kiralık ev tedarikçisi yetkilisinin sözleşmesini yenilenmek için kadınla iletişime geçmeye çalışmasının ardından bulundu.

Polis, kesin ölüm nedenini belirlemek için otopsi yapacaklarını söyledi.

Kadının Güney Kore'de herhangi bir aile ferdi bulunmuyor.

Her yıl yüzlerce Kuzey Koreli, temel özgürlükleri kısıtlayan, açlık ve yoksullukla mücadele eden ve siyasi izolasyondaki ülkeden kaçarak daha iyi bir yaşam sürme amacıyla Kore Tarafsız Bölgesi diye bilinen Kuzey ve Güney Kore arasındaki neredeyse aşılamaz sınırı geçmeye çalışıyor.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı'na (South Korea’s Unification Ministry) göre, 1953'te Kore Savaşı'nın sona ermesinin ardından 1998'den bu yana 33000'den fazla Kuzey Koreli, Güney'e iltica etti.

Bakanlık, basın kuruluşuna kadının 2002'de Güney Kore'ye girdiğini ve yeniden iskan edilenleri destekleyen Bakanlık yönetimindeki Korea Hana Foundation (Kore Hana Vakfı) isimli kuruluşta çalışmaya başladığını söyledi.

Başarılı bir yeniden iskan vakası örneği olan kadın, yerel medya tarafından takdir edilmişti. 2017'de işten ayrılan kadın, eski iş arkadaşlarıyla irtibatını kaybetmiş.

Ağustosta Güney Kore Birleşme Bakanı Kwon Young-se, hükümetin Kuzey Kore'deki insan hakları durumunun iyileştirilmesine yardımcı olma kararlılığını bir kez daha yinelemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU