Karamollaoğlu: Zannediyorum ki Fakıbaba'nın ayrılması başkalarını da tetikler

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, AK Parti'den istifaların olacağı tartışmalarına ilişkin "Bazı ihtimaller gözüküyor. İnsanlar gidişattan memnun değiller. Şahsi menfaatini gözetenler var" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk TV yayınında gündemi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı hakkında düşüncelerini ifade eden Karamollaoğlu "Bu çıkışın sayın Kılıçdaroğlu'ndan gelmesi çok önemli. Millet yarın hakikaten iktidar değişirse sadece Kılıçdaroğlu için değil acaba sol cenahtan itiraz gelir ve bu kabul görürse biz eski problemlere yeniden döneriz endişesinde bunu inkar edemeyiz. Böyle bir endişe var" diye konuştu.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Siyasette bundan hoşlanmıyorum. Normal olarak sizin düşündüğünüz bir fikir bana geliyor ve bende sizin önünüzü kesebilmek için bir üst perdeye çıkıp bu kanunla olmaz, gelin anayasa ile değiştirelim diyorum. E değiştir anayasayı. Bir kanunun çıkması anayasanın değiştirilmesine engel değil ki.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'ın "Demirtaş" çıkışı: Önemli olan fikirleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki "Edirne Cezaevi'nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı? Kürt değil" ifadesini de değerlendiren SP lideri Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Kürt müdür değil midir, bilmiyorum. Ama önemli olan fikirleri. Kendisi Kürt olmayabilir, Türk olmayabilir. Başka anlayışlara sahip olabilir. Kendisi fikren bir noktaya gelebilir, oradan mağdur gördüğü insanların derdiyle dertlenmeyi kendine vazife olarak kabul edebilir. Bunun şeceresine gidip sen kimsin ki bununla ilgileniyorsun demenin bir faydası yok. Ayrıştırıcı. Sürekli olarak 'Benden yana mısın bana karşı mısın?' Ben camiye gittiğimde yanımdaki insanın kim olduğuna bakmam. Bunu araştırmaya girmeyi de gerekli görmem. Biz çok farklı temel değerlere sahip parti mensupları olarak nasıl bir araya geleceğiz. Elbette bunun yolu asgari müştereklerde birleşmek. Birbirimizi rencide etmeden, nasıl yaşayacağınız bir arada? Bunu bulabilmek. Zaten bir arada yaşıyoruz. Ama bir ağız tadıyla yaşamak var bir de birbirimize hakaret ederek yaşamak var.

"'Aklımızda bir aday vardır' demek kolay değil"

Türkiye'nin önündeki seçim için akıllarında bir aday olup olmadığı sorulan Karamollaoğlu "Vardır demek o kadar kolay değil. Biraz daha zamana ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Zaman geçtikçe kanaatler de değişebilir. Toplumda da farklı anlayışlar çıkabilir. Bunu kamuoyu yoklamaları ortaya koyacak. Biz de kanaatlerimizi o yönde belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu 6'lı masanın adayı konusunda da şöyle konuştu:

Bizim başkanımız uzlaşmacı olacak. Özellikle bu dönemde kim başkan adayı belirlenirse onunla birlikte parti liderleri deklarasyon yayınlayacak. Bu başkandan ne beklediklerini ifade edecekler. Bundan dolayı bizim bu deklarasyonumuz bizimle her yönüyle, bütün partilerle uyumlu çalışacak bir başkan olacak. Geçiş döneminde yetkilerini paylaşacak. Ben şimdilik şöyle davranayım. 'Seçimden sonra bütün yetki benim, önümüzde beş yıllık zaman var, yavaş yavaş bu meseleyi çözeriz' derse bizim düşüncemizin çok ötesine geçmiş olur. Biz uzlaşma içinde çalışacak bir başkan belirleyeceğiz.

"Fakıbaba'nın ayrılması başkalarını da tetikler"

Eşref Fakıbaba'nın AK Parti ve milletvekilliğinden istifasını da değerlendiren Karamollaoğlu "Fakıbaba'nın istifası çok önemli. Bizatihi farklı yapıda bir insan. Belediye başkanıyken de farklı tavırlar sergiledi. Zannediyorum ki Fakıbaba'nın ayrılması başkalarını da tetikler. İnsanlar gidişattan memnun değiller. Şahsi menfaatini gözetenler var. Seçimde bir değişiklik kaçınılmaz gibi gözüküyor. Bu da insanları endişeye sürüklüyor" dedi.

 

 

Independent Türkçe, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU