Truth Social'ın ortak kurucusu: Trump, hisselerini Melania'ya devretmeleri için yöneticilere baskı yaptı

Eski ABD Başkanı sosyal medya platformunu 6 Ocak'tan sonra Facebook ve Twitter'dan engellenmesinin ardından kurmuştu

(Reuters)

Donald Trump'ın, Truth Social yöneticilerine sağcı sosyal medya platformundaki hisselerini eski First Lady Melania Trump'a devretmeleri için baskı yaptığı bir ifşacı tarafından ortaya atııldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump Media & Technology Group'un ilk çalışanlarından Will Wilkerson, eski başkanın Florida'daki bir kafede Truth Social kurucu ortağı Andy Litinsky'i aradığını ve kendisinden böyle bir talepte bulunduğunu iddia ediyor.

The Washington Post, Trump şirketin yüzde 90 hissesine sahip olmasına rağmen bu milyonlarca dolar değerindeki talepte bulunduğunu belirtti.

Wilkerson, Litinsky'in eski başkanın talebini "bu hediyenin ödeyemeyeceği kadar muazzam bir vergi makbuzu anlamına geleceğini" söyleyerek reddettiğini ifade etti.

Trump'ın umurunda olmadı. "Ne yapmanız gerekiyorsa yapın" dedi.

Wilkerson ağustosta Trump Media ve Digital World şirketlerinin birleşmesiyle ilgili menkul kıymet ihlalleri olduğu iddiasıyla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) ifşacı şikayetinde bulunmuştu.

Will Willkerson gazeteye, Trump'la ilk kez 2004'te The Apprentice TV programında yarışmacıyken tanışan Litinsky'in iddia edilen olaydan 5 ay sonra görevden alındığını ve bunun Trump'ın intikamı olduğunu söyledi.

Litinsky'in Wilkerson'a, Trump'ın "kendisine misilleme yaptığını" ve "talepleri karşılanmazsa 'şirketi havaya uçurmakla'" tehdit ettiğini söylediği bildirilen e-postaları, Wilkerson ve avukatı The Washington Post ve SEC'le paylaştı.

The Washington Post, Wilkerson'ın gazeteye konuştuktan sonra şirketteki faaliyetlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcılığı görevinden kovulduğunu aktardı.

Trump, destekçilerinin 6 Ocak ayaklanmasının ardından Facebook ve Twitter'dan engellenince kendi sosyal medya ağını kurmak zorunda kalmıştı.

Truth Social'ın ana şirketi Trump Media & Technology Group'la açık çek şirketi Digital World Acquisition Corp arasında planlanan birleşme şu anda SEC tarafından soruşturuluyor.

Trump'ın platformdaki takipçi sayısı 4 milyonun üzerine çıktı ama bu sayı Ocak 2021'de engellenmesinden önce Twitter'da keyfini çıkardığı 86 milyon takipçinin hâlâ çok altında.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU