AK Partili Külünk: Vatandaş doları elinden çıkartırsa 7-8 liraya düşer

"Enflasyon üzerinden gayrıresmi dolarizasyon söz konusu. Bunu aşmanın yolu da enflasyonu düşürmek ve tasarruf sahiplerinin TL'de kalmasının yolunu açmaktır"

AK Parti’nin en yetkili organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, doların 7-8 liraya düşmesi için Türkiye’deki vatandaşların bu dövizi elinden çıkarması gerektiğini söledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polemik TV isimli bir YouTube kanalında katıldığı programda konuşan Külünk, "1947'li yıllardan beri, IMF politikalarından beri Türkiye bir dolarizasyon problemi yaşıyor. Bugün Türkiye'de vatandaş mevduat tasarruf aracı olarak kullandığı doları elinden çıkarırsa, Türkiye'de dolar 7-8 liraya düşer" ifadelerini kullandı.

Külünk, daha sonra Twitter hesabından şu ifadelerini paylaştı:

Elbette bunun nedenleri var; yüksek enflasyon, üst üste yapılan devalüasyonlar, kamu açıkları ile yükselen reel faiz, bunlar eskiden beri gelen kronik sorunlardı. Bugün bunlardan enflasyon kaldı, şimdi de enflasyon üzerinden gayriresmi dolarizasyon söz konusu. Bunu aşmanın yolu da enflasyonu düşürmek ve tasarruf sahiplerinin TL'de kalmasının yolunu açmaktır. Verilen mücadele de bu zaten. Üreterek ve kaynaklarımızı üretim üzerinden değerlendirerek başarmak. Bunun için topyekün öncü Türkiye önce Türkiye'ye inanmamız gerek. Türkiye hepimizin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU