Kalkış yapan dev kargo uçağından 100 kiloluk tekerlek düştü

Brezilyalı havacılık blogu Aeroin, tekerleğin yere düşüş videosunu paylaştı

Tekerlek, kalkış yaptıktan saniyeler sonra jetten düşüyor (Twitter/@ Aero_in)

Bir havacılık blogu, salı günü İtalya'dan havalanan 180 tonluk kargo jetine ait 100 kiloluk uçak tekerleğinin yere düşme anını görüntüledi.

Brezilyalı havacılık blogu Aeroin, İtalya'nın güneyindeki Tarento şehrinden havalanan dünyanın en uzun kargo uçağı Boeing Dreamlifter'ın tekerleğinin yere düştüğü görüntüleri paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blog, Twitter hesabından paylaştığı videoyla birlikte "Boeing 747-400 Dreamlifter'ın lastiklerinden biri yanıyor ve kalkıştan sonra tekerleğini kaybediyor" ifadelerini kullandı.

Uçuş, ABD'li kargo havayolu şirketi Atlas Air tarafından 11 Ekim'de Güney Karolina'ya bağlı Charleston'a giden jetle gerçekleştiriliyordu. Atlas Air'in N718BA uçuşu olarak kodlanmıştı.

Tekerleğin, havalanıp pistin üzerine çıkmasıyla neredeyse aynı anda uçaktan düştüğü, yere düşmeden önceyse iniş takımlarından dumanlar yükseldiği görülebiliyor.
 


18 tekerleğe sahip Dreamlifter'ın tekerlekleri genellikle 1,22 metre çapında.

Haberlerde tekerleğin Taranto-Grottaglie Havalimanı yakınlarındaki bir üzüm bağında bulunduğu ve olay sırasında kimsenin zarar görmediği belirtildi.
 


Dreamlifter, Boeing'in yeni 787 Dreamliner modelinin parçalarını kıtalar arasında taşımak üzere 2000'lerin başında tasarlanan dönüştürülmüş bir Boeing 747 uçağı.

Boeing, yaptığı açıklamada olayı doğruladı ve uçağın 11 Ekim'de güvenli şekilde indiğini söyledi.

Bir sözcü şunları söyledi:

Atlas Air tarafından işletilen bir Dreamlifter kargo uçağı, bu sabah İtalya'daki Taranto-Grottaglie Havalimanı'ndan kalkarken iniş takımlarındaki bir tekerlek düzeneğini kaybettikten sonra bugün erken saatlerde güvenli şekilde Charleston Uluslararası Havalimanı'na indi.

Operatörümüzün soruşturmasını destekleyeceğiz.

Bir Twitter kullanıcısı video paylaşıldıktan sonra, "Bu kesinlikle çılgınca. O adamın inmeye çalıştığı yer neresiyse, oranın yakınında olmak istemem" diye yazdı.

Twitter kullanıcısı Jeff Bishop ise, "İyi ki yolun kenarına çekmek zorunda kaldıkları zamanlar için uçakta yedek parça taşıyorlar" diye espri yaptı.

Birçok Twitter kullanıcısı, tarla veya üzüm bağı gibi görünen bir alandaki devasa lastiğin fotoğraflarını paylaşarak yanıt verdi ama bunlar için kaynak belirtilmedi.

Eylülde, Belçika'da yaşayan bir çift, bir Boeing 747 motorunun parçasının garajlarının çatısına düşmesiyle şok olmuştu.

Öte yandan bir Tui uçağı, martta kuyruk kısmının kalkış sırasında piste çarpması üzerine acil iniş yapmak zorunda kalmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU