Engin Altay'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türkiye'nin yüzde 80’ini düşman ilan ettin dün

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Ülkesinin yüzde 80’ini düşman ilan eden bir cumhurbaşkanı insanlık tarihinde yoktur. Etse etse Hitler etmiştir" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TÜGVA’nın 5’inci Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmayı eleştiren Altay, "Ağzı zehir, dili öfke saçıyor. Ne demiş? ‘Gençler, şunu unutmayın biz varız bir de karşımızda malum düşmanlar var.’ Pes. Kim düşman Erdoğan, kim?" diye sordu.

Altay şöyle devam etti:

AK Parti’ye oy vermeyen, seni tasvip etmeyen bunca insanı, yani Türkiye’nin yüzde 80’ini düşman ilan ettin, dün. Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin öyle ya da böyle bir şekliyle Cumhurbaşkanısın. Yüzde 80’ini düşman ilan eden bir cumhurbaşkanı insanlık tarihinde, bir devlet başkanı, bir kabile reisi yoktur. Hitler, karşıtlarını düşman ilan etti mi bilmiyorum, etse etse Hitler etmiştir. 'Dininizi ve kininizi unutmayın'dan, 'bizden olmayan herkes düşman' tavsiyesine geçtin. Gençleri önce kinini unutmaya davet etmiştin, şimdi herkesi ve hepimizi düşman gösteriyorsun. Bu nasıl bir kafa? Ne yapmak istiyorsun Erdoğan. Muhalefeti, senden olmayanları düşman ilan ederek ne yapmaya çalışıyorsun. Ben söyleyeyim. Hedef tutturamayınca düşman yaratıyorsun.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ya Allah’tan korkun, her yer soyulabilir. Darphane soyulur mu?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün "büyük bir itirafta bulunduğunu" ifade eden Altay, Erdoğan'ın "Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığını, yoksulluğun Allah’ın izniyle olmayacağı bir Türkiye’yi biz hallederiz. Bunu biz yaparız. Şu an onun hazırlığı içindeyiz" dediğini anımsattı.

Altay şunları kayetti:

Şok oldum. Sanırım 2002’den beri Türkiye’yi Bay Kemal yönetmiş, Erdoğan da ana muhalefet partisi lideri olarak şimdi yolsuzluğun, rüşvetin olmadığı bir Türkiye’yi kendisinin halledeceğini söylüyor. 

Tane tane anlat millete. Kınalı Malkara Otoyolu’nu bilinen bir firmaya resmi yazı ile oturup ihalesiz olarak; ‘Müzakere edin, mutabakat sağlayın’ diyor. Bu ne? 10 milyarlık iş. Burada yolsuzluk var mı yok mu? Türk Telekom meşhur hikaye… Şimdi bankalara talimatla Hariri’ye verdirttiğin krediyi devletin kasasından çıkardık. Hariri’nin borçlarını bankalara ödedin Erdoğan. Şimdi buradan çık de ki ‘Burada yolsuzluk yok, rüşvet yok’ de. De diyebiliyorsan. 

Aile mensuplarının yöneticisi olduğu vakıflara kamudan aktarılan paraları açıklayarak başlayabilirsin mesela. Aile mensuplarının yönetici olduğu vakıflara kamudan ne kadar para aktarıldığını söyleyerek yolsuzluk ve rüşvetle mücadele etmeye başlayabilirsin. Hatta şunu da yapabilirsin; kamudan ihale alan şirketler bu vakıflara kaç lira bağış yapmış bunu da açıkla. Ve 128 milyar doları düşük kurla el altından, arka kapıdan birilerini zengin etmek yolsuzluk mudur değil midir? Bunun da hesabını gel millete ver. Ya Allah’tan korkun, her yer soyulabilir. Darphane soyulur mu?

Basına çağrı: Bir gün bütün gazeteler simsiyah çıksın

AK Parti ve MHP’nin TBMM’ye sunduğu "basın kanununda değişiklik yapılması ile ilgili yasa teklifi" de Altay'ın gündemindeydi.

Basına  bir çağrı yapan Altay, "Yasa direkt sizi hedef alıyor. Özgür basın, yandaş olmayan basın, objektif basın siz de bir sesinizi çıkarın. Ne yaparsınız bilmiyorum. Mesele bir gün bütün gazeteler simsiyah çıksın. Ne olur? Bir gün ya. Protesto edin. Demokrasinin protesto ve tepki rejimi olduğunu en iyi basın bilmesi lazım" diye konuştu.

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU