Kanye West'in en şiddetli bipolar atağını geçirdiğini söyleyen yakınları ünlü rapçi için endişeli

Ünlü rapçi son günlerdeki tartışmalı tavırlarıyla dikkatleri üstüne çekmişti

Kanye West 2016'da geçirdiği psikotik epizot için hastaneye yatırılmıştı (Reuters)

Son günlerde art arda skandal açıklamalarıyla gündeme gelen Kanye West'in yakınları, ünlü rapçi için çok endişelendiklerini söyledi.

Page Six'e konuşan kaynaklar, West'in son yorumlarının ve sosyal medyadaki saldırgan tutumunun ünlü rapçinin bipolar bozukluğuyla alakalı olduğunu ifade etti.

Yakınları, West'in neredeyse hiç uyumadığını ve şimdiye kadarki en şiddetli psikotik atağını geçirdiğini dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2018'de rahatsızlığı hakkında ilk kez açıkça konuşan West, kendisine ciddi ruh hali değişimlerinin yaşandığı bipolar bozukluk teşhisi konduğunu açıklamıştı.

Bipolar bozukluğun manik döneminde uyku düzeninde aksamalar yaşandığı için, West'in sosyal medyadaki ani çıkışları ve aralıksız paylaşım yapması daha önce de rahatsızlığıyla ilişkilendirilmişti.

Kaynaklar, West'in tuhaf davranışlarının geçen hafta Paris'teki defileden önce halkla ilişkiler uzmanını kovmasıyla başladığını belirtti.

Ünlü rapçinin defile için hazırlanan planları kenara attıktan sonra büyük tepki toplayan "Beyazların Hayatı Değerlidir" (White Lives Matter) tişörtünü giymeye karar verdiği öne sürüldü.
 


Yakınları, o günden beri kendisine karşı çıkan herkesi kovan West'in fevri hareketlerine devam edip ırkçı ve Yahudi karşıtı olarak nitelendirilen paylaşımlar yaptığını söyledi.

Olaylar nasıl gelişmişti?

West, 3 Ekim'de Paris Moda Haftası kapsamında "Beyazların Hayatı Değerlidir" (White Lives Matter) yazılı bir tişört giymişti.

Kendisi de siyah olmasına rağmen beyazların üstünlüğünü savunan bir sloganı taşıyan West, büyük tepki toplamıştı.

Vogue editörü Gabriella Karefa-Johnson, West'in "Siyahların Hayatı Değerlidir" (Black Lives Matter) hareketine karşı bir nefret söylemi olarak kabul edilen "Beyazların Hayatı Değerlidir" yazılı tişörtü hakkında "son derece sorumsuzca ve tehlikeli" yorumunu yapmıştı.

Gigi Hadid, Hailey Bieber, Jaden Smith gibi ünlü isimlerin de Karefa-Johnson'ı desteklemesinin ardından West, kendisine karşı gelen herkese bir dizi Instagram paylaşımında hakaretvari ifadeler kullanmıştı.

Ünlü rapçi, eski dostu Justin Bieber'ın eşi Hailey Bieber'ı hedef aldığı gönderide modelin adının 2016'da ünlü rapçi Drake'le anılmasına sebep olan fotoğrafı paylaşarak şunları yazmıştı:

Justin, kızını ben sinirlenmeden buradan al. Benim arkadaşım olman lazım değil mi?

West, ünlüleri hedef aldıktan sonra bir dizi Yahudi karşıtı mesajlar paylaşmıştı.

7 Ekim'de West'in Instagram hesabına bazı kısıtlamalar getirilmiş, ünlü rapçi bunun ardından paylaşımlarını Twitter'dan yapmaya başlamıştı.
 

Kanye West'in Yahudi düşmanı paylaşımı silindi (Twitter / @kanyewest)
Kanye West'in Yahudi düşmanı paylaşımı silindi (Twitter / @kanyewest)


Yahudilere karşı nefret söyleminde bulunduktan sonra "Siyahlar Yahudi düşmanı olamaz çünkü onlar da aslında Yahudi'dir" diye tweet atan West'in en son bu paylaşımı da silindi ve Twitter hesabına da kısıtlama getirildi.

Ünlü rapçinin sosyal medya kısıtlamasının kapsamı ise detaylı olarak açıklanmadı.

 

Independent Türkçe, Variety, Page Six

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU